Автор |
Съобщение |
vladofff
|
|
|
Вто Юли 12, 2022 9:27 am |
|
|
Сотиров
|
|
|
Същото може да се случи и в България, ако лайнарчетата попаднат на "развит" мъжага. Така че проблемът не е в развитието на държавата, а в мъжествеността. А такъв филм може и в България да се снима...
|
|
|
Вто Юли 12, 2022 7:47 pm |
|
|
zlia
|
|
|
|
Странни изказвания базирани на филм.
Щото нали 90-те дали не сте си трайкали когато държавата и улицата се управляваше от набити момчета. Може би ни трябват “ развити” политици и юристи
Нищо лично, хора упражняващи(ли) тези професии да зоват за беззаконие е меко казано странно или пък просто си чешем езиците по форумите, че другото е по-трудно.
|
|
|
Вто Юли 12, 2022 10:13 pm |
|
|
Сотиров
|
|
|
Злия, може ли малко по-конкретно за 90-те? Ти кажи, пък и аз ще ти кажа.
|
|
|
Вто Юли 12, 2022 10:20 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
... да зоват за беззаконие е меко казано странно ... |
Ако визираш мен лично, си познал, и не бива да е странно. Колкото повече се "запознавам" с подробностите на "закона", толкова повече не го признавам и зачитам.
Може би ако сам проумееш какво означава "узаконено безобразие", хеле пък и да ти се стовари на главата, вече няма да си толкова придирчив.
И я пак, ти искрено ли вярваш, че допреди 20 лета държавата и улицата НАИСТИНА се е управлявала от набити момчета?
|
|
|
Сря Юли 13, 2022 10:07 am |
|
|
zlia
|
|
|
|
|
|
И я пак, ти искрено ли вярваш, че допреди 20 лета държавата и улицата НАИСТИНА се е управлявала от набити момчета? |
Ок, управляваше се задкулисно от хората зад тях. Иначе фасадата бяха те в почти целия обществен живот.
|
|
|
Сря Юли 13, 2022 11:46 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
... фасадата ... |
...беше картонена.
Помня как два бегемота демонстративно бяха спряли БМВ-тата си напреки на едно кръстовище в час пик и си говореха, причинявайки огромно задръстване.
От раздрънкан москвич слезе едно дребно човече, което познавахме добре, ченгенце, облечено класически с дългия шлифер и тънките "уставни" мустаки.
Разкрещя им се и ги заплаши, че ако до 5 секунди не са освоводили кръстовището "ще се обади на Иванов/името е произволно избрано/, но истинската личност ни беше добре позната, щот бе некъф милиционерски или по-скоро ДеСарски началник/ и им е спукана работата". Не можеш да си представиш колко чевръсто страшилищата изчезнаха. Иначе да, докато го нямаше мустакатото шлиферче, бяха много страшни...
Тъй като често ми се налага да се занимавам със съдебно изпълнение, в някои отношения бих казал, че даже и ми липсват. Ако сега имах подръка няколко такива тулупа, доста от несвършената работа щеше просто да е отдавна приключила история.
|
|
|
Сря Юли 13, 2022 12:51 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
...Помня как два бегемота демонстративно бяха спряли БМВ-тата си напреки на едно кръстовище в час пик и си говореха, причинявайки огромно задръстване.
От раздрънкан москвич слезе едно дребно човече... |
Коя година?
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Юли 13, 2022 1:25 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
Коя година? |
1995 или някоя от следващите й.
С някои от тез юнаци си имахме доста общи познати и се знаеше кой от тях какъв контингент и на кого е бил до 1989, с какво ги държат, чии нареждания изпълняват и т.н.
Методата за пускането им по улиците беше изцяло съветска разработка, а моделът, който следваха си беше типично бандитско-руски. В кратце, може основателно да се каже, че мутрите бяха последното, което се приложи у нас, в следване на "челния съветски опит".
Но това по-скоро е за другата тема, посветена на Матушката.
|
|
|
Сря Юли 13, 2022 1:27 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
Сря Юли 13, 2022 4:50 pm |
|
|
zlia
|
|
|
|
Аз не мога да разбера сега- като не искаш “лайнян” вкус в устата, купувай си пушка и ги почвай. Ама само да разтягаме локуми не виждам смисъл. Имаш и алпинистки способности може да ти излезне някой комикс прякор
Съдебната система и в частност прокуратурата е проядена, но след толкова години облъчване на мат’ряла трудно ще се промени нещо в конституцията ни. Добре са си постлали в началото на 90-те “тъмните сили” от ДС.
Иначе имаме човеквъв форума, който е поставил парафа си под нея при приемането ѝ и дори е писал в темата Може да разкаже
|
|
|
Сря Юли 13, 2022 10:41 pm |
|
|
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5835 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
|
|
Вчера имах кратък досег със софийския шофьорлък, едно все по-избледняващо в мислите ми неудоволствие. Бях приятно изненадан от преобладаващо добрите обноски. Надявам се да е признак на трайна тенденция, а не само поредното кампанийно снишаване. Все пак имаше и грозен пример с млада и наперена квачка в автомобил за поне 6-цифрена сума. Наруши няколко пъти правилника за движение по пътищата и на всичкото отгоре шумно огласяваше околността с неприлични звуци и жестове. А най-смешното бе, че в резултат от всичко това загуби и доста време. Та, за подобни изчадия на негово високоблагородие Христофор Белокровский, изглежда засега, а и през последните няколко века, няма лек...
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado |
|
|
Чет Юли 14, 2022 10:42 am |
|
|
Сотиров
|
|
|
|
|
Съдебната система и в частност прокуратурата е проядена, но след толкова години облъчване на мат’ряла трудно ще се промени нещо в конституцията ни. Добре са си постлали в началото на 90-те “тъмните сили” от ДС. |
Злия, живо ме заинтересува един въпрос: какво точно са си "постлали" в Конституцията тъмните сили от ДС? И като подвъпрос: какво според теб трябва да бъде вписано в Конституцията от "необлъчените"? По възможност с конкретни текстове.
|
|
|
Чет Юли 14, 2022 10:01 pm |
|
|
|