Компания за връх пирин-пътеката от хижа Предел
Петък, събота и неделя планирам освежаване на маркировката от хижа Предел до циркуса под връх Пирин. Компания ми трябва-нося си боя на спрей и инструменти, просто някой ако има желание за трек и разговор.
Вто Май 31, 2022 7:47 am
nickbaizel
хубаво трошете си главите
Няма да мацам повече-спокойно. Нито маркировка нито клек нито нищо. Нали това искате. Няма повече балъци. Нито ще си давам от времето нито от парите. ДГД!
Чет Юни 02, 2022 7:58 pm
dido
Е как така?
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Юни 02, 2022 8:16 pm
nickbaizel
Стана. Наистина ми писна
Чет Юни 02, 2022 8:25 pm
EXIIIT
Не знам на кого си сърдит???
Чак ДГД.
Пет Юни 03, 2022 10:05 am
tzezko
Със .ръдня боя не се прави...., Бай Зел,....
nickbaizel написа:
Няма да мацам повече...
Нито маркировка
нито клек
нито нищо.
Няма повече балъци.
Нито ще си давам..
....нужно е и малко ухажване. НЕма кЪ да стане с картофено пюре на прах, полуготови спагети и нЕкакви си вакуумирани неща, които някои даже ядат!
"Каня някой да ми свири и пее, пък аз ще играя?" Не става- няма повече балъци, както е казал един.
Изнапред обяви и оглави един инициативен комитет, организирай донорска акция за осигуряване на свежа кръв за ситуацията, въобще изпълни с широкомащабен размах развитието на идеята.
Ми то- козата си сака нейното, според един друг, той вече от "класиците на маркировката и джамбурето".
Така че: НЕМА ДА СЕ КОСИШ, ОТИ ЧЕ ТИ МИНЕ!
Пет Юни 03, 2022 2:35 pm
kaloyanv
Е нема как да стане така лесно. Те повечето хора си имат работа. Деца, семейства. Аз как да дойда, като трябва да копам и да връзвам лозе и отделно градина, на работа ходя и с още една камара неща се занимавам. Тая година не мога да ида още никъде събота и неделя в планината.
Утре ще ставам в 4 сутринта да ида до Ботев и на обяд най-късно да съм си у нас. Живота е тежък, въпреки че маркировката е хубава работа ..
Пет Юни 03, 2022 4:54 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Re: хубаво трошете си главите
nickbaizel написа:
Няма да мацам повече-спокойно. Нито маркировка нито клек нито нищо. Нали това искате. Няма повече балъци. Нито ще си давам от времето нито от парите. ДГД!
Nickbaizel, да не би някой да те е докладвал на парк „Пирин“ и от парка да са ти направили предупреждение?
Не вярвам някой от този форум да те е докладвал. А и да са те докладвали – няма да се сърдиш и да се отказваш!
За мен колко пъти писаха доноси, колко пъти лъгаха и се опитваха да ме омаскарят във фейсбук и колко пъти ме обиждаха...
Ала не се сърдех, а махвах с ръка и не се отказвах. От сръдни полза няма!
Аз лично не виня никого, че не иска да маркира с мене! И не се сърдя на никого, че не иска да маркира и да чисти в планините!
Относно компанията – трудно ще се намери някой желаещ само за компания, при условие, че ти маркираш, а той ще трябва да върви бавно покрай тебе. При това с бивакуване на открито в подножието на връх Пирин през месец юни, когато има гръмотевични бури. Освен това всеки си има планове и трябва да направиш съобщението повече време предварително, за да има време да се организират нещата.
Цецко е прав – трябва малко „ухажване“ и предварително планиране и организация.
Nickbaizel, ти защо някой път не дойдеш на някоя форумна среща и/или инициатива от „Доброволчески дейности“?
Така ще се запознаем и ще обсъдим нещата, ще планираме... И после шансът някой да се присъедини към тебе ще бъде по-голям.
Аз лично не маркирам със спрей.
Спреят е по-нетраен (след 1-2 години трябва да се премаркира), повече цапа (особено дрехите), повече се надишвам с боя, особено при вятър.
П.П. Ако ти се маркира в Осогово, Верила или Лакатишка Рила – заповядай! Може и само за компания.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Съб Юни 04, 2022 9:39 pm
dido
Стефане, ти да нямаш възбрана за маркиране в Пирин?
Нед Юни 05, 2022 1:08 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Нямам възбрана за маркиране в Пирин.
Тази година в началото на месец април маркирах от Мелник до Златолист, води се в Пирин планина.
На 18-19 юни 2022 г. Владо Рилски събира хора за подновяване на маркировка в Пирин и ме покани, мисля да отида.
Обаче гледам да маркирам там, където ми е по-близко. Затова и тази година не съм ходил на Попови ливади.
А новият председател на БТС Венцислав Венев каза в интервю (http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?p=157562#157562), че според
него международен маршрут Е-4 бил добре маркиран, с изключение на няколко участъци като от Попови ливади на юг до Славянка.
Нед Юни 05, 2022 10:09 am
dido
Е виж помогни на Nickbaizel, че оня маршрут е интересен и важен.
Нед Юни 05, 2022 1:08 pm
stefan_iliev38
Нямам нищо против да помогна за маршрута Предела-връх Пирин (не съм го минавал), но пролетната ми програма е пълна.
Наесен може да се организира премаркиране, в което да се включат повече хора.
Остава Nickbaizel да се свърже с нас и да обсъдим по-подробно нещата по организацията.
Вто Юни 07, 2022 1:04 pm
SHOGO
Оти ядосАхте човекО бре, шаШкъни с шаШкъни.... не Ви е срам...
А поне кажете "Срам ме е"...
Чет Юни 09, 2022 8:54 am
excalibur
stefan_iliev38 написа:
Нямам възбрана за маркиране в Пирин.
То и няма как да имаш
Само за протокола де:
Възбраната е обезпечителна мярка, уредена в чл. 397, ал.1 т.1 от Гражданско-процесуалния кодекс. Тя представлява забрана на собственика да се разпорежда с възбранения имот докато трае съдебния процес или принудителното изпълнително производство.
Чет Юни 09, 2022 9:53 am
stefan_iliev38
Excalibur, оттам не си качвал връх Пирин (по синята марка от Предела), така че дай есента, като пожълтеят листата, да се качим.
ВЪЗБРА̀НА ж. 1. Книж. Забрана. — Разрешавам на твоите войски първи да влязат в Буртудизос като господари и да господаруват в него без ограничения до обяд. Възбрана слагам само върху господните храмове и децата до петнадесет години. А. Гуляшки, ЗВ, 533. По друг начин трябва да се поведе тоя народ, свикнал да си откъсне от градината какъвто и да е плод или зеленчук, винаги, когато му потрябва, когато му се дояде. Не познаваше възбраната, нямаше задръжки за нищо. Ел. Огнянова, НШ, 174.
2. Юрид. Постановена от съдебен изпълнител и вписана в нотариалните книги забрана за разпореждане с недвижим имот, собственост на длъжник. Възбрана върху имота. Вдигам възбрана. Отменям възбрана. Налагам възбрана. Слагам възбрана.
◊ Под възбрана, с ъ м, с е н а м и р а м. За нещо — забранен за разпространение, продажба, употреба, упражняване (съм). В много страни обществеността не е била добре осведомена за големите различия на аматьорския от професионалния бокс и поради тези обстоятелства в много от тях съществували закони, по силата на които боксът бил под възбрана. Ем. Жечев, Б, 9. Поради това, че захарта се намираше под възбрана, бозаджията нямаше нищо сладко, освен оризена боза със захарин. Б. Болгар, Б, 120.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети