Как да ограничим рисковете от
инциденти в планината през зимата
Николай Василковски
02 декември 2021 08:12 Обновена в 08:18
Съветите на планинския водач Ивайло Христов
"Голям процент хора решават да отидат в планината без предварителна подготовка, което е предпоставка за инциденти", това каза за "Твоят ден" по NOVA NEWS планинският водач, Ивайло Христов.
Той демонстрира каква трябва да бъде екипировката на всеки, който отива в планината и подчерта, че материята на дрехите трябва да бъде предимно изкуствена и вълна, но не и памук. Целта е да се избягва изпотяване и влага.
Вижте повече по темата във видеото.
Цитат:
Тука има един тънък полар за ходене... който аз по принцип не нося, сега просто съм го облякъл, за да...
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Съб Дек 04, 2021 5:41 pm
kaloyanv
Приятен човек, обаче с това бързане става винаги една каша и хората пак не разбират. Иначе аз лично не се обличам по този начин и не нося термос, освен ако няма да стоя на едно място за повече време.
Истината е, че за всеки е леко индивидуално обличането в планината. Но Ивайло е прав, че потене не трябва да се допуска. Трябва да се търси баланс. На мен лично ми трябваха няколко по-стабилни прехода докато се науча, кое и кога да обличам.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети