От 3-ти до 6-ти август се разходих из Пирин. Обикновено избягвам юли и август за подобни начинания, но миналата и тази година правилото бе нарушено.
Програмата ми включваше рутинни преходи, коите се надявах да ми дадат хубави поводи за снимане. Разходката започна в ранния следобед на х. Вихрен.
Поради умората от пътуванете, а вероятно и поради други фактори, качването на Вихрен ме поизмори. Срещах доста хора по пътеката, което е нормално за сезона.
На върха бе много ветровито, пускането на дрончето криеше рискове, та се задоволих със снимки и клипчета от Канончето.
На втория ден поех по пътеката за х. Демяница. Приятно време за ходене, отново имаше народ по маршрута. В мой стил спирах на няколко места, за да поснимам.
Този път се откри работа и на дрона.
Утрото на третия ден бе отново слънчево. Поех към Тевно езеро, на Превалското езеро направих почивка.
Надявах се след пладне да поснимам от Валявишки чукар, но времето бе много облачно и ветровито, та съкратих малко програмата.
На сутринта времето отново бе мрачно, поради което взех решение за слизане към Банско.
На рекичката, захранваща голямото Превалско езеро си изстудих кенчето,
звукът от отварянето ка което много добре се вписа в обстановката.
На х. Демяница, освен бира ме чакаше и друга екстра:
Кой казва, че на Пирин около Дядо Борко няма мацки?
Културната програма завърши в Банско, който предлага всички предпоставки за това.
Независимо от маранята, направих доста снимки, които може да видите в албум:
Ако не сте били скоро по тези места, снимките и видеата може да върнат стари спомени,
а ако не сте посетили този район на Пирин – направето го!
Животът е кратък, магията на Пирин – вечна!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети