Малко инфо за върхове и природни забележитености в Сърбия
Привет, давам актуално към м.Септември 2021г. инфо за някои обекти в Сърбия, дано е полезно :
- пътят от Пирот към Рсовци и Славиня е в тотален ремонт, работи се здраво и сигурно до зимата ще са готови, минава се, да кажем 60% е добре валирана скална маса, после колата е леш от прахта.
- за Кози камен се тръгва от точка на пътя (има я в гугъл) преди Рсовци, първо е горски път, а финалите метри са пътека, много красиво място с изглед към Завойското езеро, което прави интересни меандри. Пряко сили час от колата, 3км. в посока.
- Славинско гърло - тръгва се от с.Славиня, от широкото място с чешма и беседка, 1,5км. по реката, много е красиво.
- пътят към Топли До е затворен, пак за ремонт, направо преграден и не съм пробвал да премина, а няма алтернатива. Дано го ремонтират и отворят скоро...
- от Нишка баня до Баянине воде, изходна точка за изкачване на Трем, пътят е тесен и след Горна Студена става и проблемен на места, с дупки, но се минава. Туристическия дом в Боянине воде не работи отдавна, там може да се остави колата и следват 6км. до Трем, 4,3км. до седловината Девойчки гроб и оттам дооооста стръмно до върха. 2ч. в посока за подготвени и поне 3-4 качване и 3 слизане за по-бавни хора или група.
- Бабин зуб - до курорта пътя е хубав, но много стръмен на места, колата може да се остави на планинарския дом, работи, но е и доста скъпо за нощувка. Долу в Црни връх има много къщи за гости, аз бих препоръчал и Конак Анжела в съседното село - Боян е готин и храната беше много вкусна.
- връх Бабин зуб - може да се травесира за час-два, зависимост от темпото, според мен по-удачно е да се качи от пътеката преди планинарския дом (идвайки от Црни връх), а да се слезе по пистата към заведението Плажа. Миджур не го качих, но изглеждаше доста приятен преход от планинарския дом...
- от границата вече почва магистралата и се плаща, до Пирот е 100 динара, около 1,70лв., после от Ниш към Соко баня за 21км. пак струваше 100 динара. Има и алтернативни пътища, които са в доста добро състояние...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети