Здравейте
На 21декември въпреки лошите прогнози за пореден път нещо ме накара да тръгна към зимната планина. Това се оказа един много добър вътрешен глас, който въпреки прогнозите ме поведи към планината. Тя се оказа не много гостоприемна със нейните ниски отрицателни температури и със силиня до бурен вятър на открите била на Малък, Среден и Голям Ком. Но пък успях да се насладя на невероятният й девствен сняг с дълбочина над 60см. В тази част на Балкана снегът се оказа най-голям между 60 - 80см дълбочина. Почти през целия ден макар и слънчево и ясно неможах да се разделя с шлема и маската, без които и нямаше да се приборя с този вятър. За снегоходки просто беше превъзходно, като в откритите части снега беше даже корав и само на места се пропадаше, където снега беше по тънак заради силния вятър. Общо за 9часа успях да отида и да се върна до ресторанта на прохода Петрохан. Екипировката си показа своите плюсове, макар част от нея да е втора употреба си свърши достойно задачата. Прехода си е досто голям, особенно ако цял ден сам махаш със снегоходките и зимна раница в бурен вятър. Дължината му е 21км.
Ето и малко снимки: http://picasaweb.google.com/MoniStefanov/yGxTcF?feat=directlink
_________________ БАИР БУДАЛА
Пет Дек 25, 2009 3:39 pm
Lawina
Уаааауууууууу!
В зимна приказка си попаднал!Чудесно!
И добре, че отидох тогава, защото сега е отвратителна киша в планините. И за съжаление метео прогнозите се очертават все неблагоприятни за зимния туризъм, алпинизъм.
Ами да, мечтател.
Вика си другата седмица дали ще скиторим зимно там?
Но уви вече даже и по вр.Ком няма сняг, този вятър направо ме разочарова. Та трябва да се мисли за нещо по високо, като Рила.
Това беше най-студения ден според синоптиците или поне сутринта. В началото и особенно на откритото и аз си мислех, че ще му е студено. В последствие се оказа, че се чувства доста добре, но винаги, когато спирахме и се оравяше в снега и си слагаше опашката на носа(това си е характерен белег за тях). Все пак това е СИБИРСКО ХЪСКИ, малко с нетипични цветове, но това е породата с най-разнообразни цветове.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети