Автор |
Съобщение |
Green 65
Регистриран на: 10 Окт 2010 Мнения: 89 Местожителство: Стара Загора |
|
Изкачване на връх Огреяк -1924 м/Кадийца/ във Влахина |
|
Интересува ме тъй като става 2 години планирам подобно начинание и все нещо се проваля накрая..някой ако е бил там да даде повече интересна и точна информация....в рамкине на 2-3 дни как могат да се достигнат първенците на Влахина /Огреяк 1924 м/ и съседния на Малешевска планина /Ильов връх 1803 м/. Чел съм, че разстоянието между тях е към 3,30 часа по браздата....Чувал съм за подходи откъм село Крупник ако не бъркам и стигане до някакъв ловен заслон под връх Огреяк/2 часа по надолу.../...и малко по нагоре до изоставена застава, която по-скоро е в подножиено на връх Ильов???
Предварително благодаря за инфото!
|
|
|
Сря Ное 21, 2012 12:25 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Правят се в рамките на един ден без проблем (става дума с тръгване от София). След Крупник асфалтов път се качва до около 1200 метра. След разклона за Коматинските скали, пътят става черен, минава се през една застава и се качва до Илоьв връх. След това се тръгва по билото и с безобидна девивелация се излиза на Кадийца.
Има теми, напиши "Кадийца" в търсачката.
|
|
|
Сря Ное 21, 2012 12:49 pm |
|
|
Green 65
|
|
|
Да това ми е ясно, но не ставаше дума за тръгване от София....Въпросът е има ли къде да спи група от поне 20-24 човека, или само на палатки...в района под един от върховете.....или трябва изходен пункт да е примерно с нощувка град Симитли..да речем....Щото инак цялото това през двата върха от изходен пункт А до същото място примерно е 6-7 часа грубо ми казаха.
|
|
|
Сря Ное 21, 2012 3:18 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Еми освен да ти кажа извинявай, че се занимавах да ти обяснявам неща, които вече знаеш.
Относно спането - незнам да има хижа в района, ако това е питането. Тогава(11.2009-та) ние трябваше да нощуваме на палтки, но заради студеното време се спазарихме да спим в една къща, близо до разклона за споменатите Коматински скали. Но бяхме 10-на човека.
Така или иначе, заради леснодостъпността, не виждам проблем да спите където си поискате в околността - пък ако щете и в Банско.
Ето една снимка на заставата под Ильов връх.
|
|
|
Сря Ное 21, 2012 5:32 pm |
|
|
Green 65
|
|
|
Благодаря, изглежда красиво....вероятно ще го сторим с чували нейде около въпросната застава, или пък на друго добро място, лятото на 2013 година!!!На GPS имам уверението, че ще имам качени данните за местоположението, което означава безпроблемно ходене! Благодаря още веднъж!
|
|
|
Сря Ное 21, 2012 9:51 pm |
|
|
Dimov
|
|
|
|
Здравейте!
Някой има ли информация какво представлява този път, който е отбелязан на картата с прекъсната линия:
https://www.kade.si/#map=15/2559154.7/5132999.64/0
Той излиза на седловината между Влахина и Малешевска планина на македонската граница. Предполагам е бил използван от граничните. Почвен път ли е, или асфалт? И докъде може да се стигне с обикновена кола по него и дали изобщо е разрешено да се използва?
Ще съм благодарен за споделена информация!
|
|
|
Вто Май 28, 2019 10:19 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Макадам/почвен път с добро качество.
Седловината прави връзка между Пехчево и Симитли. Възможно е по Османско време да е била ползвана за комуникация между двете страни на планината (мое предположение, интересно е да се чуе от местни).
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Май 28, 2019 12:56 pm |
|
|
Dimov
|
|
|
|
|