На 17.06.2019 г. (понеделник) бях на Седемте рилски езера.
Присъединих се към една група от американци, които имаха един свободен ден за посещение на езерата.
Натоварихме се в автобус, който ни закара до паркинга преди лифта за хотел-хижа „Рилски езера“.
В хижа „Рилски езера“ правеха ремонт. Поисках найлонова торба, за да съберем боклуците от пътеките, дадоха ми.
За съжаление – денят се случи дъждовен, по прогноза започваше давали след 14:00, но дъждът подрани с цели 2 часа.
Точно преди езерото Бъбрека заваля градушка, близо до нас падаха оглушителни гръмотевици, изля се проливен дъжд...
Всичко плувна във вода, пътеките станаха потоци, земята се покри с няколко пръста сняг от градушката – зимата се завърна...
Но всяко зло за добро – къде другаде бихме могли да намерим такова приключение!
Слязохме някак си покрай езеро Близнака и езеро Трилистника до Рибното езеро и старата хижа „Седемте езера“.
В хижата се приютихме, стоплихме, хапнахме малко, отпочинахме, изстискахме си дрехите и се приготвихме за тръгване.
Краткото разстояние до х. „Рилски езера“ не мина без премеждия – трябваше да прекосим буйните води на пълноводен поток!
Потокът беше придошъл от дъжда и топящия се сняг, така че пресичането му не беше много лесно, както е видно от снимките.
Но всичко мина благополучно и се добрахме до хижата, където хапнахме набързо вкусни топли супи.
После хванахме лифта надолу (билети се купуваха в самата хижа), където ни чакаше превозът за връщане.
В автобуса всички бяха весели и доволни, макар че скоро дрямката ни налегна и някои от нас леко позадрямаха.
Малко снимки (правени са с телефона ми, защото обективът на фотоапарата е повреден, ще ходи на ремонт):
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети