Мислим едно ходене до брезнишките езера тая седмица.Само че искаме от село Брезница да тръгнем.И имали пътека от там маркирана колко време някъде отнема а бе каквото знаете.Мерси предварително . И поздрави от Пирин много е хубаво времето и не за изпускане
От самото село е много дълго. Има черен път до м. Чала. До там може да се отиде спокойно с джипове като ония дето сте ходили на Кременските ез. Това ще ви спести поне 3 часа махане по камионния път от Брезница. По-дълго е ако минете през Банския чарк (Чарка). Отклонението за Чала и езерата е на поляната в м. Мерданова ливада. Има и маркировка която насочва там - синя боя. Пътеки има които секат разни завои, но не е са за непознаващи района. Може да се качите и до м. Кадиева ливада, по Костенска река и от там да слезете на Мерданова ливада, откъдето да хванете към Чала. От Чала до Сухия гьол (Долно Брезнишко ез.) е 30-40 мин. максимум. От него до Средното езеро е още 40-45 мин. От Средното ез. до Горното е около, та и над час, драпането, зависимост от ходенето. Има синя маркировка, ама сега е сняг горе та няма да личи.
От Брезница до Мерданова ливада пътищата съм ги описал в книгата. Там е посочено и отклонението за Чала. По-рано се канеше да я вземаш. Ако си го сторил може да прочетеш какво що.
Поздрави и успех!
ПП: От Мерданова ливада до Чала през м. Рудище има бая коловози и трябва добър автомобил - високопроходим джип или най-добре УАЗ-ка. До Мерданова ливада пътя е добър, особено ако се мине през Чарка.
Не аз защото гледам на картата и никаде на пише мерданова ливада но ще се оправим няма страшно.И още нещо да те попитам ако мине пак там прес Кременските по близо ли ще ние тва ми е последн въпрос?
Не, през Кременски е по-далеч. Мерданова ливада е след Кадиева, юг-югозападно от нея, по пътя за Брезница. На някои карти я има, на други не. Пеш От Кадиева до Мерданова ливада се стига за 40 мин.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети