Привет, колеги!
От няколко месеца ползвам Orux Maps и приложението ми върши чудесна работа, когато съм на непознато място.
Въпросът ми е: Какъв е номерът (има ли изобщо такъв) предварително да си опиша маршрут - примерно между х. Перелик и х. Ледницата, - да си избера пътеките, а програмата да ми изчисли разстоянието?...
Пон Дек 28, 2020 3:18 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Можеш да използваш инструмента за чертаене на трак/маршрут:
Главното падащо меню (трите чертички горе вляво) –> Track/Route Tools –> Create by hand.
На моя Orux Maps има горе вдясно и директен бутон – бял ромб със стрелка, сочеща надясно, от който пак може да се избере командата Track/Route Tools –> Create Route.
Изчертава се маршрутът на ръка върху картата (колкото повече точки има в маршрута, толкова по-добре), след което се записва.
От главното падащо меню (трите чертички горе вляво) срещу Track/Routes се избира бутона за показване на траковете, същото може да се направи от директния бутон горе вдясно (бял ромб със стрелка, сочеща надясно), от който се избира команда Manage Tracks/Routes.
Показва се списък с наличните тракове/маршрути. Маркира се изчертаният маршрут и се извиква статистиката за него (с бутона долу, представляващ координатна система с две графики). В статистиката се вижда разстоянието, минимална и максимална надморска височина, положителна и отрицателна денивелация и други подробности.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Пон Дек 28, 2020 6:54 pm
loudidd
Re: Измерване на разстояния в Orux Maps?
aliosha77 написа:
Привет, колеги!
От няколко месеца ползвам Orux Maps и приложението ми върши чудесна работа, когато съм на непознато място.
Въпросът ми е: Какъв е номерът (има ли изобщо такъв) предварително да си опиша маршрут - примерно между х. Перелик и х. Ледницата, - да си избера пътеките, а програмата да ми изчисли разстоянието?...
Моя съвет за измерване на разстояния с телефона е да ползваш maps.me приложението, със свалени карти за региона, в който си. Не съм се заигравал дали има опция да избираш точно коя пътека да измери, но ако е по-официална, хваща точно нея и ти казва разстояние, денивелация и приблизително оставащо време до финалната точка, ако мериш с местоположението си. Успех!
Вто Дек 29, 2020 6:43 pm
aliosha77
stefan_iliev38 написа:
Можеш да използваш инструмента за чертаене на трак/маршрут:
Много благодаря! - ще го пробвам!
Сря Дек 30, 2020 2:06 pm
aliosha77
Re: Измерване на разстояния в Orux Maps?
loudidd написа:
Моя съвет за измерване на разстояния с телефона е да ползваш maps.me приложението, със свалени карти за региона, в който си. Не съм се заигравал дали има опция да избираш точно коя пътека да измери, но ако е по-официална, хваща точно нея и ти казва разстояние, денивелация и приблизително оставащо време до финалната точка, ако мериш с местоположението си. Успех!
Благодаря ти
Сря Дек 30, 2020 2:07 pm
ray
А може и да го направищ само с карта и компас.
Последната промяна е направена от ray на Сря Дек 30, 2020 6:55 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Дек 30, 2020 5:07 pm
aliosha77
ray написа:
А може и да го направищ само с карта и компас.
Правя го, ray, бъди спокоен - справям се отлично и без машинките...
Сря Дек 30, 2020 5:59 pm
ray
А бе не се съмнявам, ама нали трябва лаф да става! Радвам се да те засека в орума, Альошка! Много успехи и хубави гледки през следващата година!
Сря Дек 30, 2020 6:58 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Дек 30, 2020 7:24 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Коректива е важен
Аз уж съм ревизор по професията, ама ей на изпускам някои членове като са фурнаджийска лопата. Натоварено ми е в работа сега - не се оправдавам, ама добре че има кой да бди.
Браво, Стефко
Жлът картон, Лъчко.
Стефане, трябваше да направя избор между себе си и Альошката, от една страна, и всички останали, включително и тебе, на които написаното би могло да не е от полза и дори да навреди.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети