Re: Въпрос...
Някой спомня ли си къде точно вървеше пътя (не беше пътека, а много хубав ски път), по който се спускахме със ски от Ветровала до Княжево, когато работеше лифта Княжево - Копитото..Питам млади хора от Природен парк "Витоша", а те се чудят....Искам поне веднъж да се спусна със ските по този път, като преди години....
Съб Яну 09, 2021 9:50 pm
Salvador
Коя година ще е било това горе-долу? Има пътека, дето слиза към Златни, от там се завира покрай хижата на БАН, останките от Иглика и отива надолу към Княжево...ама съм минавал много отдавна по нея и нямам спомен за е изглеждала като подходяща за ски.
Съб Яну 09, 2021 10:05 pm
excalibur
Salvador написа:
Коя година ще е било това горе-долу? Има пътека, дето слиза към Златни, от там се завира покрай хижата на БАН, останките от Иглика и отива надолу към Княжево...ама съм минавал много отдавна по нея и нямам спомен за е изглеждала като подходяща за ски.
Например 1978-1979 г. Спомням си, че минавахме доста вляво от Копитото, имаше равен участък, където ръцете със щеките играеха основна роля..
Съб Яну 09, 2021 10:34 pm
Salvador
Ще трябва някой с по-отлежало ЕГН да пише. На мен първите ми ходения на Витоша са след средата на 80-те и имам спомени основно от ЗЛатни-Владая.
Съб Яну 09, 2021 10:39 pm
vaskoo
Спомняме си, минавали сме с мини ски, ски и шейни.
След / под Ветровала на един мост над реката пътят се прехвърляше отляво на реката, докато алеята и стълбите остават отдясно на реката и отляво на морените. Двете се събираха долу на шосето, дето има уширение. После беше малко носене до кръчма Елените, откъдето по главната алея се спускахме до Княжево. Имаше бутане на 2-3 места, но за малко.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Нед Яну 10, 2021 12:26 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3367 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
За съжаление старата карта на Витоша, на която са показани ски пистите, не ми е сега под ръка.
В интернет успях да намеря картата качена, но липсва малка част от картата точно над Княжево и Бояна.
Ето я въпросната карта, дано послужи за ориентация къде е бил ски пътят:
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети