ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Пътеката х. Рилски езера до х. Скакавица?

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Пътеката х. Рилски езера до х. Скакавица?
Автор Съобщение
milen_kb

Местожителство: София, Габрово

Мнение Пътеката х. Рилски езера до х. Скакавица? Отговорете с цитат
От хижа Рилски езера към хижа Скакавица тръгват две маркирани пътеки синя и зелена. Ние хванахме зелената, която много трудно се следва и изглежда, че не се ползва много. Чудя се, дали синята е добре, защото при срещата с нея изглеждаше, че тя е по-утъпкана? Някои минавал ли е скоро по нея, да сподели, за да знам за друг път, пък и хората от форума и те да го имат предвид, по-коя да ходят в бъдеще?
Пон Сеп 14, 2020 11:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antoon

Мнение Отговорете с цитат
Минавах по синята пътека от Рилски езера към Скакавица в самото начало на лятото, т.е. Нямаше буйна растителност. Пътеката си беше нормална с изключение на едно място петнайсетина минути от началото, където в хвойната имаше няколко пътеки и трябваше да гледам kade.si. По зелената не съм минавал и не мога да направя сравнение.
Сря Сеп 16, 2020 12:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vandu

Първото ми сблъскване със зелената пътека беше преди 7-8 години. Като влязохме в гората се загубихме. Не помня как се оправих.
Преди 3 години пак, но още в началото пуснах GPS и стигнах до синята.
Третия път беше "най-епичен", с жента (не е никаква планинарка) преди 3 седмици. Още преди да стигнем хижата при слизане от бъбрека исках да хванем на пряко към синята и да спестим 20мин, ама жената не, и не, по маркировкта да не се загубим. Още на тръгване пред хижата нито табелки нито маркировки (поне аз не видях) само в далечината един колец. И защото не ми се слизаше по пътя или с лифта викам ето го пътя (като очаквах след стотина метра да пресечем към синята). То не беше шубраци то не бешв клек, без мачете си е тегава работа, коловете са много далеч един от друг, и следвнето им е изключително трудно. Като стигнахме гората едвам я разубедих да не звъни на 112. И в момента в който стигнахме някакъв поток (същото място на което се загубих и първия път с брат ми) чух: "хралупа..." и няма стигане на жената.
Мани, мани, та тогава я убедих да минем през гората и хванахме синята която беше н 50 метра (те си вървят през цялото време успоредно)
И не мога да повярвам че толкова години тази пътека не е оправена, че от рилки езера няма читава маркирова и табели в началото към синята.
При рекичката е много смотано понеже явно и други са се губили и има 3-4 пътечки които след 20-30 метра свършват.
Съб Сеп 19, 2020 12:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
milen_kb

Местожителство: София, Габрово

Мерси за информацията, значи както си мислех правилната пътека за х. Скакавица е синята. Наистина е странно, че от х. Рилски езера няма хубава табела за нея, но да се надяваме, че освен да складират останалите чували с чакъл покрай тези пътеки, ще сложат и някоя табела за хижа Скакавица. Само да добавя, че в участъка в гората, малко след като синята пътека се събере със зелената и от там нататък всъщност е зелена маркировка, на всяко трето дърво (буквално) има нова табела за х. Скакавица, т.е. там няма как да объркаш пътя.
Сря Сеп 23, 2020 10:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.