Мислим с приятели да се отидем до село Три Могили и махала Мумджидам. Четох в интернет, че някакъв участък от пътя до село Три Могили е асфалтиран през 2020г.
Може ли да ми дадете актуална информация за пътя до селото? Ще ви бъда много благодарен!
С Уважение
Марко Узунов
Пон Май 02, 2022 7:57 pm
vaskoo
Добре дошъл във форума!
Пътя до Три могили си е черен (над 10 км), намирам го в по-добро състояние от преди. Асфалт има на километър-два след паркинга за Белинташ. На края на асфалта има уширение отляво на десния завой (в посока Три могили), където се събират 3-4 коли.
Има един по-каменист участък от километър и нещо, който иска повишено внимание, пътя става за всяка кола, но не за всеки шофьор.
Тунджер не беше на кеф вчера, споменаваше Курнела и за мамицата нещо .
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Пон Май 02, 2022 8:36 pm
MaIUzunov
хаххахахах, добре заварили! Много благодаря за информацията!
Пон Май 02, 2022 9:05 pm
Yan4o
Васко явно има съвсем прясна информация, но моето впечаление от преди точно година е - най-дългите 12 км които съм шофирал . А колата ми като цяло понася неравности. Споделям напълно, че " пътя става за всяка кола, но не за всеки шофьор".
Приятна разходка до това чудно място!
П.П. Васко, май не се е раззеленило още по тия височини? Щеше ми се да е по-пролетно за другия уикенд, ама ще видим, има време... .
Вто Май 03, 2022 10:45 am
vaskoo
Според мен, сега е най-красиво там, преди да има листа по дърветата, понеже така се откриват повече гледки и цветове, изоставените отдавна овошки цъфтят сега. След 2-3 седмици ще се е раззеленило, ще са се поскрили гледките, но люлякът ще е цъфнал. На няколко усойни места по склона на Кокез имаше преспи до пътя. Вчера обикаляхме в района на Ночево и Узуново, та около Ночево и Жълта камък се е раззеленило вече, от онова свежо зелено в дъбравите или буките, дето ти иде да го заръфаш.
За пътя - щъкат астри и алфи, колко пък да е лош пътя, не сте ходили по асфалта до Мугла или над Ковачевица до Беслет, зимата по Витоша, от Лакатник до Тръстеная по калдъръма, да не изброявам други подобни. Караме това което имаме, просто човек се научава да не си троши много колата.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Вто Май 03, 2022 11:26 am
bobbyfm
Привет, някой ходил ли е от Мумджидам до с. Безводно? В някои пътеписи четох, че на повечето от местата с вода за пиене, отбелязани на BGMountains, не може да се разчита.
Пон Юли 10, 2023 3:03 pm
bobbyfm
Ъпдейт по темата след ходенето ни уикенда. Без gps ми се струва много трудно за преминаване, има много места, на които можеш да се заблудиш, а маркировка няма през 80-90% от маршрута. За водата - от 4те чешми по пътя 3 работеха, като едната от тях(на подсичащата пътека под връх Чиляка) едва капеше, но ставаше за пълнене с повечко чакане. Другите 2 си течаха стабилно, но са сътветно в началото и в края на маршрута (първата след като се пресече реката под Мумджидам, а втората над Безводно, в началото на спускането към селото). Т.е. нашълно възможно е човек да закъса с водата. На няколко места имаше изворчета, които бяха много замърсени и не ставаха.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети