Тулуп-тулуп, най-отпускарският месец от годината чука на вратата!
Черноморието зове, но преди това ще хвърля един поглед и към Беломорието. КЕ остава главна цел за сезона!
Както обикновено, преминаване в класически стил. Подкрепа от екип, в лицето на Martin
& Nadia, при Клисура, х.Мальовица, Предела, х.Яворов, х. Вихрен, Папазчаир. Евентуално на още две-три места, помощ извън екипа.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Тръгна днес в 12.20. Има и тракер.
Успех му. Дано времето се позакрепи за 2та дена
Вто Авг 04, 2020 8:44 pm
ray
спортисче
Вто Авг 04, 2020 10:42 pm
Mariana1000
Докато се наканя да го следя и той минал половината
Върнах назад, върви много точно по маркировката, единствено пропусна Алеко. Горе-долу така се движеше през точките, които имаме за орентир при обикновено минаване (само дето ние броим в дни, а не в часове )
1 час и 40 минути - до Черни връх
3 часа и 20 минути- заслон Смильо
4 часа и 30 минути - Букапреслапски проход
8 часа - село Клисура
10 часа и 15 минути- хижа Ловна
11 часа - хижа Рилски езера
12 часа - Раздела
14 часа - Първа тераса
(и стои вече от три часа там, не знам дали е почивка или технически проблем от проследяването)
Преди да тръгне е пуснал това съобщение:
"Утре подхващам на юг.
Времето няма да бъде с мен и предвид прогнозите, финалът изглежда неясен! При други обстоятелства бих изчакал времето да се оправи, но след 10ти август отивам прекалено близо до старта за КЕ, а искам да съм напълно свеж за Пътеката.
Няколко дни отпуска си е пълен лукс, а дадена ли ти е отпуска- взимаш и бягаш! Така че, да живей туризма! ...и Ju <3
Привет!
Е4 приключи за мен на хижа Мальовица.
Изключително тежко преминах участъка Черни Връх - с.Клисура. Не си спомням кога последно ми е било толкова трудно да се мотивирам да бягам! Жегата и ограничените източници на вода помогнаха доста, но ,считам че това не беше основната причина за това представяне. Иначе, този участък е вероятно най-лесният от цялото Е4!
След срещата с Надя и Марти, и един компот, се почувствах по-добре! Обикновено, в началото на всяка ултра имам този момент на слабост и нежелание да бягам, но с напредване на времето и километрите нещата си идват на място. Така се получи и тук. След Клисура постепенно започнах да се чувствам все по-адекватно! Терена започна да се оправя, а прохладата след отминалата буря ме освежи значително. Бягането беше отново удоволстие и дори малко изненадващо, случваше се с лекота! Движението по билото на изключен челник беше блаженство!
Влажният терен успя да ми докара само една пришка и малко набити пръсти. Предвид лошата прогноза и предстоящият по-важен старт съвсем скоро, реших да запазя ходилата си без повече поражения. Нямаше значение за мен дали ще спра на Македония или Мальовица, в Пирин щеше да гърми и трещи доста дълго.
Та, така, не лоша тренировка!
Благодаря на Надя и Марти за подкрепата по трасето!
На Christo Kabadaev, за огромното усилие!
На Maria Miteva Nikolova, за добрата компания!
На Ju, за цялостно творчество!
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети