Регистриран на: 14 Авг 2010 Мнения: 87 Местожителство: София, Габрово
х. Мусала (храна, вода, палатка)
Здравейте, някои има ли информация дали на хижа Мусала (нова, стара) продават храна и вода? Също, от къде може да се налее вода, има ли чешма в района? И къде се намира мястото за опъване на палатки (според заповедта на парка, това е до х. Мусала отдел 238-4)?
Вто Юли 28, 2020 7:51 am
Entusiast
Вътре в хижа Мусала(старата) има чешма.
Можете да си налеете безплатно вода в старата хижа.
И аз не знаех дали старата чешмичка на открито още работи, влязох да попитам в старата хижа и човека от кухнята ми каза "Направо си налейте от мивката в предверието, хубава е водата".
Храна не съм поръчвала, но имаше хора да чакат, за да поръчат, явно са отворили и кухнята.
Все пак, ако сте голяма компания е най-добре да се обадите по телефона, за да проверите как е положението с храната.
Ако ще се качвате с кабинковия лифт - само с маски пускат, така че си ги вземете
Вто Юли 28, 2020 1:00 pm
vaskoo
Освен в хижата, вода (извори) има на три места в района.
Изворът над хижите в посока билото на Маркуджика е хванат за хижата.
Другият източник е над Каракашевото езеро, на отока на Алековото, вляво под зимната пътека за върха, на 10-на минути от хижата, бетонен каптаж е.
Третият е вдясно от началото на пътеката за Чакър войвода, това е най-хубавата вода и има хубав дебит. Няма го на картата.
Преди мястото за палатки беше след реката изтичаща от Долното езеро, край един голям камък, близо до втичалото на езерото. Сега питайте хижарите най-добре.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети