И моите впечатления.....
В полузабравеното село Сталево, близо до АМ "Марица", но без връзка с нея, са си направили труда да турят две табели към местната забележителност. След като си оставите колата на площада, място има колкото искаш, зле асфалтирана улица, преминаваща в черен път, те отвежда до хълма. Наоколо са ниви и изхвърляни от местните боклуци, днес имаше и цъфнали диви сливи. В последните метри пътят е обграден от бодливи храсти, казано по нашенски - челии. Целият път е около два километра, може и повече, днес печеше и окомерът не работеше добре.
Горе крепост няма. Има тук там купчини ломени камъни, но не и стена. Параклисът външно е почти нов, вътре изглежда около 50-годишен, има и метална врата, която не бе заключена. Дискосът също не бе заключен, което ме възпря да оставя нещо. Отвън има малко по-висока скала, на която се вееше знаме. Трима младежи седяха отгоре, поздравиха ни, а отдолу четири хлапета дружно се заяждаха с тях.
Не се намесих в закачките им, снимах, каквото можеше, включително и камък, наричан провиралото. Аз бих се проврял с огромни усилия, но за по-дебели не става. Колкото и да е смешно, мястото е отъркано, явно наивници още се провират.
Продължавам да чакам Снимка БГ да възкръсне, Вече се питам къде другаде мога да качвам снимки, приемам съвети
Не бих искал да е във ФБ, съседството със суетата не ме кефи.
Съб Мар 14, 2020 4:51 pm
tortomanin
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети