Както колегата @Rincewind е споменал в друга тема има начин да се подкарат BGMountains (и други карти в Garmin NT) формат с подръжка на рутиране под Андроид. До скоро Garmin StreetPilot работеше само на стари Android-и, на определени резолюции и т.н., ама братушките не спят Те тук вариации до Android 9-ка включително:
Нужна е регистрация, за да видите темата. После с логването има малко проблеми за незнаещите съветски като мен - captcha, в която трябва да познаеш числото Номерът е да се отбележи checkbox-а "Я не могу ввести ответ" и се получава мейл с временно логната сесия.
Засега на Андроид 9-ка мога да кажа, че успешно визуализирам произволни карти с DEM, изолинии, 3D сгради, свързва се с GPS модула и рутирането работи успешно. Леко насича, но не е нещо нетърпимо. Утре ще го пусна паралелно на истинската машина да видя как се държи. Без да съм задълбавал особено в инсталационните guideline-и приложението бачка коректно, но си губи настройките за език и времеви формат (минавам през wizard-а на всяко стартиране). Подозирам, че е поправимо това.
Картите се бутат в system partition-а/garmin/map, като във garmin/.System/ има и други благини като junction view (още не съм тествал дали работи, но би трябвало). Има варианти и да се ползва external SD карта. Не съм се зачитал подробно, но май се искаше root, за да се пипне някакъв файл.
Има import/export на GPX, но не съм ги тествал още. Потребители споделят за crash-ове при първата операция.
Дано това е края на мъките с тая отвратителна чикия наречена OruxMaps.
Съб Фев 29, 2020 8:27 am
TheGrave
Доклад от тестовете уикенда - докато екранът е включен всичко е ток и жица. Загаси ли се обаче, дори при изключен battery optimization заспива приложението и съответно за tracking е ненадеждно.
Тъй като приложението е за шофиране височинен профил на трасето не може да се види, което е единственият критичен липсващ feature за туризъм, който виждам засега. За шофиране пък няма как информация за трафика да пипне (защото Garmin отдавна са спряли услугата подозирам), но за тази работа най-добре Waze. Предупрежденията на камерите не съм ги тествал, но други потребители споделят, че работят.
Crash-на ми когато се опитах да рутирам по координати до точка, до която има път на картата. Стана с BGMountains (който ми прави същите номера и на Nuvi-то), но 1-2 опита с Geotrade бяха успешни дори до точки в нищото. Crash-ва отвреме навреме и безпричинно, но както казах нямах време да се зачета много в installation guide-а. Там пишеше за модифициране на една несъществуваща при мен библиотека и не съм ровил повече. Метнах се на най-новото, което имаше като версия за Андроид 9 - 2.37.
Стефчо, впечатленията ми на моя Шаоми MI 9T и на един френд със Samsung Galaxy S7 Active от OruxMaps са превъзходни - не се наблюдава нищо от споменотото от теб.
Поздрави
Стефчо, впечатленията ми на моя Шаоми MI 9T и на един френд със Samsung Galaxy S7 Active от OruxMaps са превъзходни - не се наблюдава нищо от споменотото от теб.
Поздрави
Това ясно, ама няма рутиране там, което за мен го прави безполезен софтуер, та още си влача Garmin-ската тухла. През сайта на kade.si същата работа може да се върши, че и с доста повече подложки.
Вто Мар 03, 2020 1:08 pm
dido
Тва рутирането ползваш ли го още? Все си мисля, че е само за начинаещи...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети