Автор |
Съобщение |
cho
|
|
Ремонт на з.Страшното езеро |
|
Планинарски привет!
Хубавото време позволи на група планинари ,начело с Румен Грънчаров,да осъществи третия поред ремонт на заслона.
Основните дейности бяха свързани с измазването на Южната стена и допълнителна хидроизолация на покривната плоча.
Заслонът е почистен основно и старателно отвътре.
Почистено е около заслона и около езерото.
Боклуците са свалени до ЦПШ.
Сменени са калъфите на дюшеците и на възглавниците.
Също така пердетата и покривката за маса.
Ремонтът е извършен благодарение на събрани лични средства.
Поздравления и благодарности на всички участвали в това благородно дело!
Малко снимки!
http://cho2.snimka.bg/mountain/na-strashnoto-s-s-st-lba.544504.21187928
|
|
|
Сря Окт 27, 2010 8:09 am |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Привет и ХВАЛА!
Заслончето много кефи.
След като на Кобилино бранище едно мишле ми заръфа антената на GPS-а съм се зарекъл да оставям по заслоните "храна" за гадинките.
В дясно над Йончево се вижда вашия керван:
а тука на другия ден след като се разминахме по върховете сме на двата съседни:
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Сря Окт 27, 2010 9:03 am |
|
|
irina
|
|
|
|
Браво, поздрави!
|
|
|
Сря Окт 27, 2010 10:30 am |
|
|
Друм
|
|
|
|
Браво за заслона!
Ристо, по-добре не оставяй храна на мишоците. Те там си имат достатъчно - семена, треви, разни безгръбначни, лишеи, гъби, плодове... А и като цяло мишките/полевките във високопланинските региони са се адаптирали към нискокалорични храни и не е добре да им оставяш лакомства. Дори е много възможно да се привържат още повече към заслона по този начин и тези, които са там и са яли от оставената храна може да кажат на други мишки от околноста и гледай тогава какво става! Е, ако все пак държиш да й оставяш храна може да разхвърляш хляб някъде отвън (но не вътре).
|
|
|
Сря Окт 27, 2010 2:01 pm |
|
|
hvanigorata
|
|
|
|
|
Браво за заслона!
Ристо, по-добре не оставяй храна на мишоците. Те там си имат достатъчно - семена, треви, разни безгръбначни, лишеи, гъби, плодове... А и като цяло мишките/полевките във високопланинските региони са се адаптирали към нискокалорични храни и не е добре да им оставяш лакомства. Дори е много възможно да се привържат още повече към заслона по този начин и тези, които са там и са яли от оставената храна може да кажат на други мишки от околноста и гледай тогава какво става! Е, ако все пак държиш да й оставяш храна може да разхвърляш хляб някъде отвън (но не вътре). |
Мисля Ристо имаше предвид отрова
|
|
|
Сря Окт 27, 2010 2:24 pm |
|
|
Друм
|
|
|
|
Ами и от отровата също файда няма. Пък и мишките също имат право на живот.
На Страшното преди ремонтите имаше много повече мишки, но с хигиенизирането на заслона намаляха драстично. Пак ги има, но са малко.
|
|
|
Сря Окт 27, 2010 2:37 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Браво момци, за малко да ме видите в района, уви промених плановете в последния момент
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Окт 27, 2010 9:42 pm |
|
|
Pirin Botev
|
|
|
Супер сте!!!
_________________ If I can stop one heart from breaking,
I shall not live in vain; |
|
|
Сря Окт 27, 2010 10:54 pm |
|
|
Vladimir Gergov
|
|
|
Евала за ремонта. Голяма работа сте.
Помня преди 7-8 години, че с Румен пак имаше ремонт на Страшното езеро. Дори печката на гръб се качи.
_________________ "Хората те оценяват най - пълно , когато положат цветя на гроба ти " Кърт Вонегът |
|
|
Пет Окт 29, 2010 8:49 am |
|
|
raskoll
|
|
|
|
как смятате, следващата седмица дали ще умра от студ, ако нощувам там? Спалният ми чувал е комфорт 3, лимит 0, и макар че нощувах в него и при минус -4, това беше в колата ми.. хехе.....
като гледам прогнозата за Мусала http://www.gismeteo.ru/city/weekly/3430/ мисля че няма да е проблем, но все пак исках да питам опитните планинари ))
|
|
|
Съб Окт 30, 2010 9:46 am |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
|
@ raskoll
Те хората ремонт направили (трети даже), почистили, ти пък - "ще ми бъде ли студено ?". Кажи едно "браво", пък тогава питай.
Вземи си една булка да те топли, щом се притесняваш толкова дали ще ти е студено. Или си остани в къщи най-добре, там със сигурност е ок.
Н'еам думи просто !!!
|
|
|
Нед Окт 31, 2010 8:44 pm |
|
|
Chamovsky
|
|
|
Хвала ,Ви , дружина. Поздравявам Ви за начинанието.
_________________ Хората идват и си отиват,но ПЛАНИНАТА остава! |
|
|
Нед Окт 31, 2010 9:41 pm |
|
|
vasil111
Регистриран на: 20 Мар 2008 Мнения: 183 Местожителство: велинград |
|
|
|
мдаа, абсолютно съм съгласен с Веселка, начинанието с ремонта е толкова благородно, красиво и всеотдайно, че просто няма кво да се каже. A на тия височини булка не топли...
|
|
|
Пон Ное 01, 2010 12:06 am |
|
|
Psychosapiens
|
|
|
Заслончето е чудно евала Ви.
Няма да е зле другият път някак си и широката общност да разбере началото на такива мероприятия за да може да се включва с каквото може.
На нас много ни хареса заслона, приноса ни към него бе извозването надолу на 2 чанти боклук разпилени от вън на една полянка и затрупани от сняг...
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source |
|
|
Пон Ное 01, 2010 10:01 am |
|
|
In Earnest
|
|
|
Адмирации, момци!
Знам какво е да правиш ремонти в тези времена и имате пълната ми подкрепа и уважение!
|
|
|
Пет Ное 05, 2010 3:02 pm |
|
|
|