Днес по обед отметнахме тези два обекта от средна значимост. За водопада научих случайно преди три дни, след което прочетох това-онова. Оказа се, преди почти десет години го е снимал наш Мартин.
Водопадът си е същият - малко, но мътна вода, единият пад е изкуствен, другият -нисък, а наоколо е мръсничко. Не знам защо никой не казва, че се намира непосредствено на пътния възел за Черганово. Биха го посетили повече хора! Поне 30 години съм минавал с кола покрай него............ Кьорава табела няма.
После с доста зор открихме мегалита. Зор, доколкото ни казаха, че от мястото, към което ни насочват, е малко над километър. В кал и слънце 45 минути газихме километъра от входа на някакъв склад на Арсенал. На обекта бяхме три миниатюрни групички. Другите бяха минали по пряка пътека от Бузовград, казаха, че е по-добре маркирана.
Е, поне ясно време имаше.
Съб Апр 02, 2022 7:45 pm
Сотиров
Мегалитът е изумителен, особено с процепа. Винаги обаче ме е възмущавала вандалската намеса в него. Светла му памет на Александър Фол, голям учен беше, но жена му не трябваше да побива паметната плоча за него баш в мегалита! Това посегателство се родее с вандалщината на великия египтолог Лепсиус, който на входа на Хеопсовата пирамида е издълбал с йероглифи собственото си име с прослава на германския император. Та и знаменитите учени понякога ги хваща щръклицата и правят лудости.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети