ЦПШ-вр.Мальовица-х.Вазов-Урдини езера:8-9.10.2009
Здравейте!
Невероятно ходене, прекрасни гледки, чудесно време!
С колата до ЦПШ чак в 12 /доста късно тръгване от София- след рожден ден / и газ на горе към върха, но след традиционното хубаво бобче на х. Мальовица!
Малко преди върха срещнах възрастен господин/който идваше от Страшното езеро подсичайки Злия зъб и Орловец!!!/ и ми даде ценна информация за пътя по Урдина река за следващия ден- големи благодарности!
След това традиционното трамбоване по билото до х.Иван Вазов, но изпъстрено с незабравими гледки както към долината на Манастира, така и към Урдиния циркус.
Благодарности в хижата на Венци и компания- чудесно настаняване и хубава вечер!
На следващия ден през Отовишки връх и по билото до Раздела, където по съвет на Венци право на долу слязохме на Рибното езеро и след обиколка, обядвахме до къщичката в средата на циркуса. Следва спускане по Урдина река с незабравими гледки и хубави снимки!Скоро пътеката е прочиствана и проблемния участък, за който ме посъветва господина вчера вече е запречен с клони и няма проблем с ориентирането!
Долу през Яворова поляна се върнахме в ЦПШ по коларския и после асфалтов път.
И малко снимки, разбира се
http://andimit.snimka.bg/mountain/mal-ovica-iv-vazov-urdini-ezera.430757.15323170
П.П. Прекрасен подарък за рождения ми ден- чудесни два дни в Рила!
И големи благодарности на всички тук, помогнали ми с информация за маршрута!
Всичко най!
Съб Окт 10, 2009 10:04 am
dido
Честит ти рожден ден andimit, още много баири пред тебе
Това подсичане на Орловец и ЗЛия зъб ще да е слизане от Ловница или превала между Камилата и Ловница, през циркуса при БАК - традиционната пътека ...
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Окт 11, 2009 8:37 pm
vasil111
е кво подсичане е това тогава - никакво. а и го срещнал преди върха!!! Човека според мен си е идвал през петлите до елени връх. Подсичане на Злия зъб.... - само през БАК. подсичане на Орловец откъм долината - не е невъзможно, ама излишни безкрайни неволи и неприятности
Пет Окт 16, 2009 1:34 pm
andimit
Човека ми обясни, че след заслон "Страшно езеро" е изкачил Големия Купен и после е подсякъл/ или изкачил/ Ловница и след седловината между него и Злия зъб е подсякъл същия т.е. Злият зъб, а и Орловец откъм долината на Рилския Манастир, и явно през Петлите ме срещна малко преди Мальовица- каза ми, че имало два проблемни участъка, но бил супер като изживяване и гледки!
П.П. Не съм го ходил този маршрут- така че ако някой има инфо за участъка би ми било полезно, вместо иронични забележки от недоразбрали "специалисти"
Всичко най!
Пет Окт 16, 2009 2:30 pm
vasil111
не става въпрос за никакви иронични забележки, а за уточняване на чиста фактология - връх Орловец НЕ СЕ ПОДСИЧА ОТ НИКЪДЕ!!! МИНАВА СЕ САМО ПРЕЗ ВЪРХА. Да не остане някой с впечатление да вземе да подсича Орловец. Аз имах предвид откъм долината на Малъовица, но това е много загубена работа. Този вариант съществува ако се идва от Елени връх към БАК.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети