Обикновено всички ме питат къде и какво е "онуй" нещо, за което не съм и чувал. И сега така, сякаш съм длъжен да знам.
Информацията беше оскъдна, колата на Гутлю не бе ходила дотам, тръгнахме с мисълта, че ще питаме.
Питахме. Местни батювци /около 70/ ни казаха, че там всъщност нищо няма и наскоро /преди 2-3 годин/ някакви студенти копали и намирали....керемидки.
С много въртене намерих стадиона, където оставихме колата. Грешка!!!
Пътят, макар и песъчлив е достъпен и за най-ниските коли. Лаха ни кучета, мучаха ни крави, в октомврийския пек гъските ги домързя да съскат. Съсках аз по логиката, че крепостта е на 100 + метра, дето се вика от морето да тръгнеш, ще я качиш. Пък се не види. На около два километра от стадиона има мизерен хълм, приличащ по-скоро на огромна могила. Наоколо са ниви, откъм реката - дига, а всичко е обрасло...
Аз имах най-малко желание да ходя там, но щях да се кача. Жените, като видяха сухите треви и храсталаците, казаха, че съжаляват, дето са ме впрегнали да ги карам, заклеха се, че няма да се набутват на още "магнетични места" и работата свърши.
По обясними причини нищо не снимах.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети