ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Препоръки за най-добрите български сирена?
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
Препоръки за най-добрите български сирена?
Автор Съобщение
marcus_kincaid



Регистриран на: 20 Юли 2018
Мнения: 2

Мнение Препоръки за най-добрите български сирена? Отговорете с цитат
Поздравления! Преди всичко се извинявам за моя българин, тъй като той не е мой роден език.

Планирам да отворя магазин в моята страна, който да продава внесени сирена от цял свят, което ще включва и България! По време на моето проучване се натъкнах на тази карта на различни европейски сирена:

https://scontent.fzag2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/34161689_381623715653688_5142948523477565440_n.jpg?_nc_cat=0&oh=6d0da42da6c3fdd7e6d029bd1f96c950&oe=5BA81520

Бих искал да знам дали тези български сирена, които са показани точно представляват най-добрите сирена от България? Ако не, ще се радвам да чуя предложения от други най-големи български сирена.

Благодаря! Very Happy
Пет Юли 20, 2018 7:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1976

Мнение Отговорете с цитат
мой фаворит е Ведраре, за другите не знам.

Имаме предвид че на запад кашкавалът също го имат за сирене.
Успех в начинанието!


_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Пет Юли 20, 2018 10:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
marcus_kincaid



Регистриран на: 20 Юли 2018
Мнения: 2

Мнение Отговорете с цитат
Благодаря Ви за отговора! Аз със сигурност ще ги проверя!
Пон Юли 23, 2018 10:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Whitestar



Регистриран на: 19 Ное 2013
Мнения: 522
Местожителство: Велико Търново

Мнение Re: Препоръки за най-добрите български сирена? Отговорете с цитат
marcus_kincaid написа:
Поздравления! Преди всичко се извинявам за моя българин, тъй като той не е мой роден език.

Планирам да отворя магазин в моята страна, който да продава внесени сирена от цял свят, което ще включва и България! По време на моето проучване се натъкнах на тази карта на различни европейски сирена:

https://scontent.fzag2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/34161689_381623715653688_5142948523477565440_n.jpg?_nc_cat=0&oh=6d0da42da6c3fdd7e6d029bd1f96c950&oe=5BA81520

Бих искал да знам дали тези български сирена, които са показани точно представляват най-добрите сирена от България? Ако не, ще се радвам да чуя предложения от други най-големи български сирена.

Благодаря! Very Happy


Основно, най-известни са три - саламурено сирене, дунавия и кашкавал. Продават се повсеместно, в почти всеки магазин.

_________________
И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Laughing Laughing Laughing
Сър Т.Пратчет
Пон Юли 23, 2018 2:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
баир_будала



Регистриран на: 22 Сеп 2012
Мнения: 252

Мнение Re: Препоръки за най-добрите български сирена? Отговорете с цитат
marcus_kincaid написа:
...................................
Планирам да отворя магазин в моята страна,............................................



А коя е Вашата страна ?

_________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Пон Юли 23, 2018 6:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Twoo



Регистриран на: 25 Юни 2018
Мнения: 311

Мнение Отговорете с цитат
Най-хубаво сирене и кашкавал са директно от мандрата в Елена.
Пон Юли 23, 2018 7:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров



Регистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 3360
Местожителство: София

Мнение Аз ям козе Отговорете с цитат
Маркусе, сред хилядата вида сирене на Запад, които всъщност са по-близки до нашия кашкавал, аз мисля, че най-добре би се наложило бялото саламурено. Всички знаят гръцкото фета, но нашето е по-различно. И специално бих ти препоръчал козето, хем козите сирена са твърде популярни във Франция, но и там са като кашкавала. Аз купувам вече само от мандрата на Раковица, има няколко магазина в София. Стои твърдо и не се разкашква от стоенето във вода (аз така го държа). Козият кашкавал също им е много добър: твърд и солен, по което се различава от пресните (неузрели) ментета, с които е пълно.

Успех в търговията! Сигурен съм, че българското сирене е една добра стока.
Пон Юли 23, 2018 7:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1976

Мнение Отговорете с цитат
Бай дъ уей, в Мюнхен още от 197... и някоя година на Виктуалиенмаркт има магазин и с български сирена, едно от най -скъпите е сиренето в тенекия, овче, и кашкавал Балкан. И човеко, сирене и вино .....българско вино ....понимаеш!? Smile

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Пон Юли 23, 2018 8:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6448

Мнение Re: Аз ям козе Отговорете с цитат
Сотиров написа:
...Всички знаят гръцкото фета, но нашето е по-различно...


Вярно е това - разликата на нашето с гръцкото фета е,че фетата е правена от мляко, без палмова мазнина. Ако наще се минат и почнат да правят сиренето от свежо мляко, разлика с фетата не можеш да откриеш Wink

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Пон Юли 23, 2018 9:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
vaskoo



Регистриран на: 21 Апр 2007
Мнения: 1424
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Фетата не е ли с мас?
Сирената на Златно Руно, овчите им кашкавали, дърпаният кашкавал на Халалица, кашкавал Юндола ... Има десетки прекрасни млечни продукти и въпреки всичко е най-вече въпрос на вкус.
Много рекламна не иде ли тази тема?

_________________
Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Пон Юли 23, 2018 10:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6448

Мнение Отговорете с цитат
Фетата е чистокръвно бяло саламурено сирене, смес овче-козе, без миризми освен очакваната на мляко.

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Пон Юли 23, 2018 11:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Сотиров



Регистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 3360
Местожителство: София

Мнение Сирене да е! Отговорете с цитат
Дидо, и фетата, и нашето саламурено са еднотипни, но фетата ми изглежда по-плътно, без шупли и ми прилича на нашата "Дунавия". Не съм ял толкова много, де, не споря горещо. Все пак нашето саламурено в кутия не е менте, а се различава от фетата. Виж, за киселото и прясното мляко няма да споря: нашите са гола вода в сравнение с гръцките. Впрочем, ще купя фета и ще сравня.

Не мисля, че правим някаква реклама. Съветите за добри храни реклама ли са?
Пон Юли 23, 2018 11:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
баир_будала



Регистриран на: 22 Сеп 2012
Мнения: 252

Мнение Отговорете с цитат
На времето гърците изкупуваха българско сирене ,
препакетирваха го и го продаваха като гръцко .
Ето така и шести американски флот се снабдяваше със качествено сирене .

_________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Последната промяна е направена от баир_будала на Сря Юли 25, 2018 9:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Юли 24, 2018 4:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо



Регистриран на: 02 Окт 2008
Мнения: 4314
Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат


_________________
Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки
Вто Юли 24, 2018 11:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vaskoo



Регистриран на: 21 Апр 2007
Мнения: 1424
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Дидо, грешката е моя за фетата, поради асоциацията ми с Дунавия, последната е с добавена мас.
Сотиров, това ще да е виц някакъв със сравнението между бг и гръчки млечни субпродукти. При нашите има млечно-кисела ферментация, тяхната не е кисела ...различни са ни бактериите или по-скоро съотношението им в закваската. И продуктите просто са различни. А в бг веригите, това което се продава нито е кисело, нито е мляко.
Кашкавал с дупки и сирене без дупки, не ни го фалИ ... Нещо такова е казал народът.
От години влача за себе си и за десетки познати и непознати, сирене, кашкавал и мляко от разни планински мандри. Понаучиха се хората и всички са доволни.
Поздрави от Мугла Very Happy

_________________
Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Сря Юли 25, 2018 1:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov