Автор |
Съобщение |
marcus_kincaid
Регистриран на: 20 Юли 2018 Мнения: 2
|
|
|
Пет Юли 20, 2018 7:43 pm |
|
|
аngel
Регистриран на: 02 Юни 2015 Мнения: 1976
|
|
|
|
мой фаворит е Ведраре, за другите не знам.
Имаме предвид че на запад кашкавалът също го имат за сирене.
Успех в начинанието!
_________________ https://blogailiev.blogspot.com |
|
|
Пет Юли 20, 2018 10:08 pm |
|
|
marcus_kincaid
Регистриран на: 20 Юли 2018 Мнения: 2
|
|
|
|
Благодаря Ви за отговора! Аз със сигурност ще ги проверя!
|
|
|
Пон Юли 23, 2018 10:33 am |
|
|
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 522 Местожителство: Велико Търново |
|
Re: Препоръки за най-добрите български сирена? |
|
Основно, най-известни са три - саламурено сирене, дунавия и кашкавал. Продават се повсеместно, в почти всеки магазин.
_________________ И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Сър Т.Пратчет |
|
|
Пон Юли 23, 2018 2:28 pm |
|
|
баир_будала
Регистриран на: 22 Сеп 2012 Мнения: 252
|
|
Re: Препоръки за най-добрите български сирена? |
|
|
|
...................................
Планирам да отворя магазин в моята страна,............................................
|
А коя е Вашата страна ?
_________________ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
Пон Юли 23, 2018 6:15 pm |
|
|
Twoo
Регистриран на: 25 Юни 2018 Мнения: 311
|
|
|
|
Най-хубаво сирене и кашкавал са директно от мандрата в Елена.
|
|
|
Пон Юли 23, 2018 7:04 pm |
|
|
Сотиров
Регистриран на: 28 Юли 2008 Мнения: 3360 Местожителство: София |
|
Аз ям козе |
|
Маркусе, сред хилядата вида сирене на Запад, които всъщност са по-близки до нашия кашкавал, аз мисля, че най-добре би се наложило бялото саламурено. Всички знаят гръцкото фета, но нашето е по-различно. И специално бих ти препоръчал козето, хем козите сирена са твърде популярни във Франция, но и там са като кашкавала. Аз купувам вече само от мандрата на Раковица, има няколко магазина в София. Стои твърдо и не се разкашква от стоенето във вода (аз така го държа). Козият кашкавал също им е много добър: твърд и солен, по което се различава от пресните (неузрели) ментета, с които е пълно.
Успех в търговията! Сигурен съм, че българското сирене е една добра стока.
|
|
|
Пон Юли 23, 2018 7:41 pm |
|
|
аngel
Регистриран на: 02 Юни 2015 Мнения: 1976
|
|
|
|
Бай дъ уей, в Мюнхен още от 197... и някоя година на Виктуалиенмаркт има магазин и с български сирена, едно от най -скъпите е сиренето в тенекия, овче, и кашкавал Балкан. И човеко, сирене и вино .....българско вино ....понимаеш!?
_________________ https://blogailiev.blogspot.com |
|
|
Пон Юли 23, 2018 8:46 pm |
|
|
dido
Регистриран на: 03 Яну 2007 Мнения: 6448
|
|
Re: Аз ям козе |
|
|
|
...Всички знаят гръцкото фета, но нашето е по-различно... |
Вярно е това - разликата на нашето с гръцкото фета е,че фетата е правена от мляко, без палмова мазнина. Ако наще се минат и почнат да правят сиренето от свежо мляко, разлика с фетата не можеш да откриеш
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Юли 23, 2018 9:05 pm |
|
|
vaskoo
Регистриран на: 21 Апр 2007 Мнения: 1424 Местожителство: София |
|
|
|
Фетата не е ли с мас?
Сирената на Златно Руно, овчите им кашкавали, дърпаният кашкавал на Халалица, кашкавал Юндола ... Има десетки прекрасни млечни продукти и въпреки всичко е най-вече въпрос на вкус.
Много рекламна не иде ли тази тема?
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Пон Юли 23, 2018 10:02 pm |
|
|
dido
Регистриран на: 03 Яну 2007 Мнения: 6448
|
|
|
|
Фетата е чистокръвно бяло саламурено сирене, смес овче-козе, без миризми освен очакваната на мляко.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Юли 23, 2018 11:25 pm |
|
|
Сотиров
Регистриран на: 28 Юли 2008 Мнения: 3360 Местожителство: София |
|
Сирене да е! |
|
Дидо, и фетата, и нашето саламурено са еднотипни, но фетата ми изглежда по-плътно, без шупли и ми прилича на нашата "Дунавия". Не съм ял толкова много, де, не споря горещо. Все пак нашето саламурено в кутия не е менте, а се различава от фетата. Виж, за киселото и прясното мляко няма да споря: нашите са гола вода в сравнение с гръцките. Впрочем, ще купя фета и ще сравня.
Не мисля, че правим някаква реклама. Съветите за добри храни реклама ли са?
|
|
|
Пон Юли 23, 2018 11:38 pm |
|
|
баир_будала
Регистриран на: 22 Сеп 2012 Мнения: 252
|
|
|
|
На времето гърците изкупуваха българско сирене ,
препакетирваха го и го продаваха като гръцко .
Ето така и шести американски флот се снабдяваше със качествено сирене .
_________________ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Последната промяна е направена от баир_будала на Сря Юли 25, 2018 9:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Вто Юли 24, 2018 4:56 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Вто Юли 24, 2018 11:30 pm |
|
|
vaskoo
Регистриран на: 21 Апр 2007 Мнения: 1424 Местожителство: София |
|
|
|
Дидо, грешката е моя за фетата, поради асоциацията ми с Дунавия, последната е с добавена мас.
Сотиров, това ще да е виц някакъв със сравнението между бг и гръчки млечни субпродукти. При нашите има млечно-кисела ферментация, тяхната не е кисела ...различни са ни бактериите или по-скоро съотношението им в закваската. И продуктите просто са различни. А в бг веригите, това което се продава нито е кисело, нито е мляко.
Кашкавал с дупки и сирене без дупки, не ни го фалИ ... Нещо такова е казал народът.
От години влача за себе си и за десетки познати и непознати, сирене, кашкавал и мляко от разни планински мандри. Понаучиха се хората и всички са доволни.
Поздрави от Мугла
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Сря Юли 25, 2018 1:04 pm |
|
|
|