Нямам думи за поредната олигофрения, причинена от лифто-псевдо-туристи!
_________________ Който го е страх от гората да не ходи при мечките!
ДА! На АЕЦ Белене.
Пет Окт 18, 2019 6:20 pm
ДИАНА
Ми, може би вече е дошло време там на всяко езеро да има охрана?!
Като ти бръкнат в джоба ставаш по-внимателен какво вършиш.
На Седемте езера ходи шарен свят - едни с най-добри чувства крачат възторжено по изровените пътеки с българското знаме,
а други са достигнали високото вглъбени единствено в това да постигнат най-доброто си селфи.
Миналото лято, слизайки от Раздела, още от пътеката видях, че две момчета се къпят в Окото.
Беше юли, беше жега, почивен ден, много народ вървеше нагоре-надолу.
Като пристигнах на езерото, една млада майка с бебе в кенгуру вече сипеше срещу момчетата всевъзможни обиди и им каза,
че ще се обади на паркаджиите да ги глобят.
Момчета бяха македонци и разбираха добре какво им говори.
Те и отвръщаха без да са агресивни и излязоха от водата, но останаха учудени защо е забранено да се "банят"
в езерото като е жега?
Истина е, че има хора които не са наясно със забраните, защото не се интересуват и дори не четат поставените
табели. Те са там, защото всички ходят на Седемте и сякаш е мода да си на Седемте?
За тях - градски или Национален Парк, все тая!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Принципно
Поръсвам си главата с пепел, но е по-силно от мен. Слаб ми е ангелът, просто, като ме напече жегата, дори през октомври. Никога не ползвам миещи в-ва.
Ма не обичам публика, че предпочитам дибидюс.
Йоан 8:7:
Но като продължаваха да Го питат, Той се изправи и им каза: Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък по нея.
Айдеее и Ристе се е къпал в езерата, само внимавайте,че с тая навалица може и гъбички да се завъдят.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Съб Окт 19, 2019 8:55 am
tortomanin
Не са само еднокнижници. Познавам и един доктор, който често го прави.
Не бих се наврял в езерата, просто защото е забранено, а ме мързи да споря непрекъснато със закона.
Имам твърде смътна представа с какво ще навредя на Бъбрека, ако стъпя в него, след като съм виждал десетки езера, в които са нагазили крави и никой не се възмущаваше.
Има хора, които се възмущават от плацикането, но са убедени в правото си да опънат палатка, където е забранено и т. н.........
Съб Окт 19, 2019 9:07 am
mom4i
Много странно как за 2-3 години къпането в езерата на Рила се превърна в основно престъпление срещу природата?!?
И какво озлобление се наблюдава към тези "престъпници"...
И аз като Ицо го праввя, точно по същия начин. Може би щото сме израснАли на Искъро, и студената рилска вода ни е позната и любима?
Естествено, че на Езерата вече не става, аз се къпя за кеф, а не за да правя сеир на няколко стотин човека. Вече просто гледам да няма никой около мен.
То вече и на Езерата гледам въобще да не ходя, и без мен има достатъчно много хора там през лятото...
А ако се оценят вредите от някой, който се е натопил в планинско езеро, и се сравнят с тези с джиповете и шейните, или тези дето бият козите, или постоянните биваци и огньове във високата планина - едва ли първите ще са най-значителни. Ще добавя и "колегите" водещи в планината групи от по 30-40-50 човека, като обикновено участниците в тях нямат планинарска грамотност (иначе не биха се записали в такава група), а "колегата" няма как да следи за действията им и да им повлияе на културата.
И по повод на кравите, чието присъствие се увеличава всяка година във високата планина - на тях никой не им пречи (то и няма как да стане) да газят и сер.т в което езеро си поискат. Едва ли нарушават по-малко микробиологическите характеристики на планинските езера от някой, който е влязал да се разхлади...
Съб Окт 19, 2019 9:38 am
vaskoo
Че и детето учим ... Мечката се мие, чисти, във поточета сребристи, има ли за тебе пречка, да постъпваш като мечка?
Повечето тук сме нарушители на тази забрана, ние предпочитаме рекички и поточета, но и на езера не се цупим. Че и риба ловим, където е разрешено.
Аман от природозащитници.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Съб Окт 19, 2019 11:36 am
dido
tortomanin написа:
...
Имам твърде смътна представа с какво ще навредя на Бъбрека, ако стъпя в него, след като съм виждал десетки езера, в които са нагазили крави и никой не се възмущаваше.
.....
Хм, да си поръся и аз главата с пепел - аз пък съм ходил по Бъбрека. Седя и се мая - това забранено ли е?
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Окт 20, 2019 9:50 pm
vaskoo
На Бъбрека е забранено, на Окото не
2011г ли е си ходил? Имаше голяма навалица тогава горе, като свиреха езерата и Близнака и горните от него се ходеше добре.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети