Автор |
Съобщение |
domelius1983
|
|
Пътеката Под лифт Лалето до Голям Резен |
|
Здравейте,
виждам, че на картата е обозначена криволичеща пътека по източната стена на Резньовете, тръгваща от междинната станция и стигаща до горната на лифт Лалето.
Изглежда, че минаването оттам е доста директен начин за изкачване на Черни Връх от Симеоново например, вървейки директно по пистата нагоре. Аз винаги съм смятал, че източната стена на Резньовете е недостъпна и се учудих, че такава пътека съществува.
Въпрос: Тази пътека проходима ли е? Следва ли се лесно или има опасност да се забия из отвесите? Естествено, само при условия без сняг.
Мерси.
|
|
|
Сря Окт 02, 2019 8:28 pm |
|
|
dido
|
|
|
Сря Окт 02, 2019 8:42 pm |
|
|
domelius1983
|
|
|
|
Благодаря Дидо. Значи ще я пробвам още тази Събота или Неделя, ако времето позволява.
|
|
|
Сря Окт 02, 2019 8:48 pm |
|
|
vaskoo
|
|
|
|
|
... На другия ден заходихме към Черния връх на Витоша по пътеката между Резньовете и се върнахме по тази под Скопарника, все едно не си на Витоша. Имаше и следи от меца.
Малко снимки
|
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Сря Окт 02, 2019 8:48 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3379 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Пътеката е много хубава, макар в горния си край да се губи в тревата.
Минава покрай може би единственото естествено езерце във Витоша:
https://kade.si/#map=19/2593183.77/5247339.21/0
Внимание! Има боровинки!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Сря Окт 02, 2019 10:53 pm |
|
|
hristo.atanasov
|
|
|
|
Още един глас за хубавата пътека - много приятен и удобен маршрут с хубави гледки. Миналата година имаше и сърни, но тази не съм виждал... може би заради лифта, който бръмчи през почивните дни.
_________________ http://www.hristoadventures.com |
|
|
Сря Окт 02, 2019 11:09 pm |
|
|
the.rampage.rado
|
|
|
Понеделник я правихме. До сега не я бях правил, май ще стане любима за изкачване на Черни. За Голям резен, трябва малко да се влезне в поделението или да катерите 4х4. Направиха ни забележка, ама там всичко е изоставено почти.
|
|
|
Сря Окт 09, 2019 5:10 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Понеделник я правихме. До сега не я бях правил, май ще стане любима за изкачване на Черни. За Голям резен, трябва малко да се влезне в поделението или да катерите 4х4. Направиха ни забележка, ама там всичко е изоставено почти. |
Радвам се, че ти е харесала пътеката.
Погледни също това мнение в Правилата на форума, по-точно т.3 относно рекламите в подписа.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Окт 09, 2019 6:34 pm |
|
|
the.rampage.rado
|
|
|
Мерси, коригирал съм го.
|