|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Любомир Илиев
|
Приложение за прогноза за времето |
|
Моля препоръчайте подходящо приложение за прогноза за времето.
Ползвам смартфон с Андроид базирана операционна система и в cyanogenmod weather provider трябва да избера едно приложение от списък с над 200 приложения. Имената на тези 200 приложения са доста сходни и почти еднакви. Разликата е в името на разработчиците.
Предполагам, че тези приложения си избират един от няколко източника на безплатна информация, което на нас не ни е известно.
Интересува ме максимално точна прогноза за времето в нашите планини от гледна точка на пешеходен туризъм с преходи.
Досега ползвах търсачката Google, защото в родните провайдъри има прогноза за времето за градовете в нашите планини, което не ме устройва.
Сайтът на Синоптик рядко ми е давал верни прогнози.
Дали вали дава малко по-достоверни прогнози.
Майкрософт дават твърде оптимистични прогнози.
Според Вас кои провайдъри дават по-достоверна прогноза за времето?
|
|
|
Съб Сеп 07, 2019 11:28 am |
|
 |
stealth
|
|
Съб Сеп 07, 2019 12:08 pm |
|
 |
Планинец
|
|
|
Аз ползвам това:
https://www.windy.com
_________________ Добрата преценка се дължи на опита, а той - на лошата преценка. |
|
|
Съб Сеп 07, 2019 12:19 pm |
|
 |
Denton
|
|
|
|
Нито едно не върши работа. На Арамлия при прогноза за 100% ясно небе и нулева веротност за валежи, според метеоблу, уинди и гисметео, ни валя 3 часов порой с гръмотевици и вятър. Наскоро в Родопите при 90% вероятност за валежи, пак според същите юнаци, не капна и капка. И това не са изолирани случаи. Та винаги си имай едно на ум и си носи дъждобран.
_________________ I have come to this great land to seek my very own sun! |
|
|
Съб Сеп 07, 2019 2:36 pm |
|
 |
regnauld
|
|
|
|
meteoblue и mountainforecast. Но винаги имай едно на ум. Въпреки, че meteoblue никога не ме беше подвеждало, пред 3 седмици, на излизане от Средоноса ни настигна буря, която я нямаше по прогнози.
|
|
|
Съб Сеп 07, 2019 3:39 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|