Кръгов маршрут Звездица-Офелии-Боерица - Кумата - Звездица?
Привет!
Осъществим ли е следният маршрут - с кола до хижа Звездица, после пеша от там през Еделвайс, Офелиите, Боерица, Кумата и пак до Звездица?
Ето и една нескопосано начертана картинка:
С две деца и възрастен човек сме, предполагам, че няма нищо екстремно и пътеките са добре маркирани?
Чет Авг 08, 2019 2:30 pm
Митак
Осъществим е, няма нищо страшно.
М-у другото, иглолистната гора в този район лично на мен много ми харесва.
Чет Авг 08, 2019 3:29 pm
milen_kb
Регистриран на: 14 Авг 2010 Мнения: 87 Местожителство: София, Габрово
За средно ходещи туристи би трябвало да се мине за 4 -5часа. Между Офелиите и Боерица (не съм го ходил, но като гледам картата) ще трябва да се ходи и по асфалт, по който през уикенда има трафик на коли. Няколко иде: може да оставите колата на Офелиите, така ще си спестите няколко завоя до Звездица и пак да завъртите същото кръгче. Друго кръгче: Звездица, Конярника, Кумата, Звездица (малко по-късо е като разстояние, но ще ви отнеме повече време, защото са узрели малините по Конярника), но при този кръг се излиза над гората и ще пече повече (т.е. носете си шапки и крем за слънце).
Чет Авг 08, 2019 4:37 pm
ndamov
Нещо такова - ако е важно да тръгнете от Звездица, може да идете до Еделвайс по алеята /кой знае защо я няма на картата/, там е една от най-хубавите чешми на Витоша, слизате по алеята до Офелиите, а тя е в добро състояние, от Офелиите по сносна, но не маркирана пътека по склона излизате на пътеката от Еделвайс към Кумата, от Кумата до Конярника и през гората по много приятна пътечка обратно до Звездица. До Боерица няма как да се иде без ходене по пътя /между другото е паваж, но трафик и прахоляк си има в почивните дни/ и затова по-добре не ходете натам, поне не от тази страна. Цялото нещо излиза към 6 км, но има слазане и след това качване. Горите, гледките, боровинките и малините са разкошни в тази част на планината.
Чет Авг 08, 2019 4:55 pm
svesve
Йее, благодаря ви, хора! Знаех си, че трябва да питам тук.
Идеята ни е да се спасим от жегите, които се очертават и да сме повече на сянка в горите. И да раздвижим кокалите малко.
Значи, Боерица вероятно ще отпадне. Не ми се ходи по пътя. Ще помислим двата предложени маршрута през Конярника.
ndamov, не се зарежда картинката, много искам да я видя. Маршрут ли е?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети