Автор |
Съобщение |
Aegagrus
|
|
Този маршрут за един ден ли е или за два? |
|
Идеята ми е следната: тръгване от х. Безбог, след което изкачване на вр. Безбог, Полежан и Малък Полежан, слизане до Валявишките и Превалското езеро и пристигане в з. Тевно езеро. След това: вр. Дженгал по пътеката с точки, Поповото и Рибните езера и връщане до х. Безбог.
Та, този маршрут (по 9 км в посока) за един ден ли е или по-скоро за два?
Благодаря ви за отзивите!
|
|
|
Чет Юли 25, 2019 11:15 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
За 2.
Няма нужда да минаваш през Превалските езера, освен ако не си решил да го направиш на всяка цена - има по-директен маршрут под Дженгала.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Юли 25, 2019 11:38 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
Зависи в каква категория попадаш. Тук има някои, които биха могли да го направят и за един ден, до обяд.
|
|
|
Пет Юли 26, 2019 9:03 am |
|
|
Aegagrus
|
|
|
|
|
|
Зависи в каква категория попадаш. Тук има някои, които биха могли да го направят и за един ден, до обяд. |
Ами безпроблемно аз и групата ми можем да минем маршрута от ЦПШ Мальовица до х. Вазов (20 км) за един ден, или пък х. Бъндерица - Кончето - Вихрен - х. Бъндерица също за един ден. Пирдоп - х. Момина поляна също го можем за един ден. В коя категория попадаме тогава
|
|
|
Пет Юли 26, 2019 11:54 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Виждал съм много хора да подценяват въпросния маршрут Полежан - Тевно езеро.
Тежък е за краката и много бързо натрупва умора за несвикналите.
Един ФБ приятел беше минал наскоро оттам с класиране в групата на неуспелите. Впечатленияте в неговя блог ще са ти полезни:
http://blog.ivanatora.info/2019/07/07/pirin-bezbog-polezhan
|
|
Пет Юли 26, 2019 12:12 pm |
|
|
Aegagrus
|
|
|
|
|
|
Виждал съм много хора да подценяват въпросния маршрут Полежан - Тевно езеро.
Тежък е за краката и много бързо натрупва умора за несвикналите.
Един ФБ приятел беше минал наскоро оттам с класиране в групата на неуспелите. Впечатленияте в неговя блог ще са ти полезни:
http://blog.ivanatora.info/2019/07/07/pirin-bezbog-polezhan |
Има право твоят приятел. Определн бих премислил маршрута. Благодаря ти!
|
|
|
Пет Юли 26, 2019 12:47 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
...въпросния маршрут Полежан - Тевно езеро.
|
Минавал съм го през 1996г., с 20 кила раница, най-отвратителното беше изкачването на малкия Полежан от портата къде Дженгаля, /ние го правихме наобратно/...
|
|
|
Пет Юли 26, 2019 4:37 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Да, точно от тоя участък пропищяват всички - една особена комбинация от криви плочи и наклон е...
|
|
Пет Юли 26, 2019 5:12 pm |
|
|
pl27
|
|
|
Алтернатива на слизането от Малък Полежан до Дженгалската порта е от премката между Полежан и Малък Полежан през Горно и Долно Полежанско езеро и излизане по камънака на портата. Преди години го минавахме с жената като правихме еднодневно кръгче: Добринище - лифта - в.Безбог - в.Полежан - Горно Полежанско езеро - Долно Полежанско езеро - Дженгалска порта - Валявишки езера - Тияците - х.Демяница - Банско.
|
|
|
Пет Юли 26, 2019 5:20 pm |
|
|
vladofff
|
|
МАРШРУТ - ЕДНОДНЕВКА |
|
Като започнахме темата за маршрути еднодневки, в събота направих едно "кръгче" по системата София, "от колата-до колата", София.
Тръгване в 4-00часа от София, в 7 часа тръгване от х.Яне Сандански по посока х Беговица, от нея - Бански гроб, Башлийца, Чаирски циркус, Превалски езера, Дженгалска порта, Попово езеро, Кралевдворски циркус, Тевно езеро, Кози превал, обратно през х.Беговица на х.Яне Сандански. Общо 12 часа без да се бърза, но и изобщо не се спира, в полунощ - в София.
Тренировката е следната - през ден качваш пакети с ламинат и гранитогрес + теракол четири етажа, и за седмица си готов...
|
|
|
Пон Авг 12, 2019 10:32 am |
|
|
|