Здравейте,
Малко помощ моля!
Каним се с едни приятели да поразпуснем в Мальовишкия дял около седмица в началото на септември. Ще ни се да е на едно място като базов лагер и всеки ден да си правим лъчове.
Колебаем се между:
1. хотела, четем доста противоречиви, повечето отрицателни мнения;
2, ЦПШ . Любимо място на младини, курсове, лагери, алпиниади... но дали има двойки стаи, не помня? Пак не много ласкави отзиви, било занемарено;
3. хотел Ален мак(бившата битова на школата), може би с повече положителни отзиви.
Скоро една позната се върна от Рила, спомена, че на Меча поляна имало още един хотел??? Да не би на мястото на старите бараки към ЦПШ да са направили нещо...?
Бих бил благодарен да споделите лични впечатления и препоръки.
И още нещо. Всички са добри туристи, но има и на 60+. Дали би било проблем от Йончово към Страшно? Отдавна не съм ходил нататък и нещо не си спомням как се минаваше.
2, ЦПШ . Любимо място на младини, курсове, лагери, алпиниади... но дали има двойки стаи, не помня? Пак не много ласкави отзиви, било занемарено;
Април спахме на ЦПШ . 20лв за легло. Беше студено и мръсно доста в стаята. стаята беше тази която гледа към меча поляна и върха.
Вечерта ни заключиха в станцията и нямаше как да излезем за по цигара.
Не бих отишъл там умишлено особено да следя няколко дена.
Хотел Ален мак работил.. група хора ни дадоха това инфо на 10 юли. Не го проверих лично.
Успех
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source
Вто Авг 06, 2019 9:41 am
kaloyanv
На ЦПШ не е толкова зле, мисля че има и двойки стаи. А тоза за заключването сигурен ли си ? Заключва се отпред вратата, обаче входа отзад където е и портиера би следвало да е отключено.
Това което жената е казала че е хотел, по скоро е чайната на Меча поляна, която предлага и нощувки, там не знам как стоят нещата. Който ходи по планини, не би трябвало да му е проблем тези места. Има ток, течаща вода, топла вода и тн ..
Относно прехода до йончево и страшно езеро, не би трябвало да е проблем, особено като се ходи леко и спокойно.
Вто Авг 06, 2019 11:44 am
vaskoo
Ален мак, не че е кой знае какво, но е доста по-добре от останалите.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Вто Авг 06, 2019 12:05 pm
t.hristov
На хижа Мальовица битовите условията са добри, предлагат храна и напитки.
Имат стаи с 2, 4, 6, 8, 10 легла -като е 15лв на човек.
Гледайте само да не е събота -неделя...
На ЦПШ не е толкова зле, мисля че има и двойки стаи. А тоза за заключването сигурен ли си ? Заключва се отпред вратата, обаче входа отзад където е и портиера би следвало да е отключено.
.
Сигурен съм , беше кофти ситуация , може би защото бяхме към 22:30 там..не знам но ето какво стана:
1. Обадих се ,че искаме да спим в станцията - говорих с Жена по телефона която каза ,че може срещу 20лв и портиера е предупреден
2. Отидохме , и влязохме от паркинга през входа където седи портиера
3. Искаше , и МИ задържа личната карта..защото така била практиката - аз се ядосах..и викам как ще ми вземете личната карта..препишете я и си ми я дайте
- И тоя се разсърди /портиера/ ама как ние не сме крадци..шефовете ще я запишат и сутринта ще я върнат..ала бала.. както и да е получих си картата на сутринта
4. В стаята беше супер студено 15 градуса /носих си термометър/
5. Топлата вода в банята дойде след 20-30мин оставяне на чешмата да сед отворена....
- Което наводни банята...и понеже нямаше как изчистих канала..изкарах аз си знам кво от там
6. Сутринта пак сконфузено портиера ми върна документите и "станахме приятели"
Пак казвам това е от едно ходене в 22ч април месец. Може да сме уцелили нещо не на кеф хората. Но аз за тия условия 2ри път доброволно и не при нужда 20лв не бих дал.
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source
Вто Авг 06, 2019 1:04 pm
kaloyanv
Аз не ги оправдавам, просто при тези междинните сезони е така. Аз съм ходил края на септември и също е студено. През останалото време е добре. Но може би аз не съм критерий, тъй като за мен винаги е добре
Вто Авг 06, 2019 1:11 pm
Yan4o
На ЦПШ-то персонала си се прибира вечер и е възможно да няма никой или само портиер/пазач да остава. Условията не са кой-знае какво, особено за парите, които искат.
Моят избор е Ален мак - ходили сме веднъж, както и сме изпращали познати после - всички са доволни - топла вода винаги, уютно е, храната - както се разберете, няма оплаквания.
Знам, че и на Чайната има няколко стаи, там май е най-скъпо, не били лоши условията, но за мен Ален мак е по-добре.
Чайната на самата поляна сме я ползвали няколко пъти Ицо се казва стопанина, стаи и условия са супер за какво ви е ЦПШ-то
Имаше 4-5 стаи и трябва резервация но си е 3* .
Втори вариант хижа Мальовица определено е по-добре от ЦПШ.
Ален мак също си е супер, не забравяйте и, че хижа Вада работи и си е доста добре там.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети