този връх се вижда от София - някъде по средата между хижа Средец и Камен Дел. Има леко трапецовидна форма.
Кой е той? На картите не е ясно кой е точно.
Дали е част от Ушите или от Черната Скала? И откъде може да се изкачи? От платото?
Благодаря.
Нед Юли 21, 2019 5:34 pm
vaskoo
Това е Черната скала. С най-малко съпротивление от хижа Кумата, до нея с кола. Най-приключенско е през Каменната сдание и вододайната зона ... да видим кой си носи личната карта 😀
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Нед Юли 21, 2019 6:51 pm
domelius1983
Васко, благодаря. Аз значи съм се заблуждавал - мислех, че черната скала е това острото връхче на долната снимка, заградено в жълто. Аз питам за ограденото в червено. Жалко, че нямам по-добра резолюция. Щом червеното е Черната Скала, жълтото кое е? Изглежда доста по-високо.
Ето как изглежда от Камен Дел. Тук обаче Червеното май изобщо не се вижда:
Извинявам се за глупавия въпрос и благодаря!
Нед Юли 21, 2019 7:47 pm
ndamov
Щом червеното е Черната Скала, жълтото кое е? Изглежда доста по-високо.
Ограденото в червено вероятно е кота 1840. Поглед с голямо приближение откъм Люлин:
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пон Юли 22, 2019 2:53 pm
domelius1983
Благодаря на всички!
Като гледам, това е билцето над хижа Бор посока платото, маркираната пътека го подсича от северната страна.
Тази кота 1840 изглежда интересна за преминаване, предполагам има някакъв вариант да се мине по самото билце тръгвайки от зданието. На старите карти е отбелязана такава пътека, минаваща по самото ръбче и излизаща точно под Ушите.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети