Здравейте!
Подариха ми котки и нямам търпение да ги изпробвам! Не ми се чака до другата зима! :D Някой може ли да препоръча място/маршрут, където могат да намерят приложение котките по това време на годината? Моделът на котенцата е grivel g10 new classic. Благодаря предварително!
Сря Апр 03, 2019 10:40 am
vladofff
Отиваш вечерта на някоя хижа над 2000 метра в Рила или Пирин. Излизаш рано сутринта, къде 4-5 часа и се устремяваш към някой улей или кулоар, който в основата още проверяваш дали е на камък. Бързо се изкатерваш, преди да го е огряло слънцето, след това прибираш котовете в торбата и бягаш далеч, като стане топло...
Сря Апр 03, 2019 10:44 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3426 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Re: Използване на котки по това време на годината
grizzlofob написа:
Здравейте!
Подариха ми котки и нямам търпение да ги изпробвам! Не ми се чака до другата зима! Някой може ли да препоръча място/маршрут, където могат да намерят приложение котките по това време на годината? Моделът на котенцата е grivel g10 new classic. Благодаря предварително!
Vladofff вече те е посъветвал - на високо, докато снегът е още замръзнал:
Мальовица, Мусала, Белмекен, Вихрен, Безбог и Полежан... Варианти много.
Да разбирам ли, че досега не си ползвал котки и нямаш опит с ходенето с котки?
Ако имаш опит и просто искаш да пробваш възможностите на котките - можеш спреш да четеш.
Ако нямаш опит - започни с по-лесни терени с по-малък риск от злополуки. Обърни внимание на:
Начин на завръзване на котките (има упътване) - без да се разхлабват каишките и без да стърчат каишките.
Начин на придвижване - без да си закачаш крачолите на панталоните и гетите, което води до спъване и падане.
Добре е да се пробва движение с котките не само по сняг, но и по камъни и скали, трева и кал - тоест по смесени терени.
Когато снегът се размекне - да се пробват антизалепващите пластини дали ефикасно отблъскват лепнещия сняг отдолу на котките.
Успех и да пишеш после как са се представили котките, че доста хора се двоумят дали да си купят такива!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Нед Апр 07, 2019 9:02 am
vladofff
Важно, забравих да кажа, а и Стефчо не е натъртил - всяко ходене с котки, особено по стръмен склон или в близост до някой отвес, С ПРАЗНИ РЪЦЕ/т.е. без някакво сечиво/, може да е и последната ви проява като жив.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети