Подготвям книга за най-интересните села в Родопите като към момента съм събрала материал за около 30 села. Редно е да кажа, че това е трета моя книга, посветена на Родопите (автор съм на два пътеводителя - за Източни и Западни Родопи, не пускам линкове, за да не се приеме като спам).
Та въпросът ми е какво вие, които се интересувате от Родопите, бихте искали да видите в една такава книга, специално за селата - по-популярни села като например Ковачевица, Широка лъка, Гела или по-потайни и непознати? Имам материал за доста изчезнали и обезлюдени махалички като Мурга, Средна Арда, Джанка, Ряката, Друмче, Обичник, и т.н. и т.н., но дали подобни селца биха били обект на интерес?
Идеята е книгата да се получи наистина стойностна, затова събирам мнения.
Предварително благодаря на всички, които ще се включат с препоръки и/или мнения.
Виолета.
Сря Апр 17, 2019 6:23 pm
novobraneca
Регистриран на: 11 Май 2014 Мнения: 32 Местожителство: София, Плевен, Априлци
Здравейте,
за мен Родопите винаги са били много магнетично място, подплатено с мистика и екзотика. Лично аз много бих се зарадвал ако има информация за развитието на населено място през годините, известни личности, които са свързани с него, както и, разбира се, някоя и друга тайнствена история от местността.
Успех с книгата, ще се радвам да я намеря в книжарницата!
Чет Апр 18, 2019 1:00 pm
vaskoo
Здравейте Виолета. Колкото повече информация, толкова по-добре за читателите.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Пет Апр 19, 2019 7:29 am
Сотиров
Чамла и Мугла
Имам незабравими спомени от Чамла - божествено място, които някога е било махала, после западнало, па приватизирано и тогава съвсем западнало... Мугла е красиво, типично родопско село с великолепна джамия (по-точно с уникално дървено минаре). И това село е западнало. Живописно село е Гьоврен. Нивите му по височините са оградени с интересни каменни зидове.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети