Здравейте
Планирам първият си 4 дневен маршрут в Пирин в средата на Август.Групата е камерна,аз и половинката.Опорните точки са нощувките в хижите които вече са уговорени.Маршрута е следният:
1 ден хВихрен-хДемяница(тръгване от хВихрен около обяд) 4.30 мин
2 ден Демяница-Тевно езеро 3 .30
3 ден Тевно езеро -Спано Поле(през Чаирски езера)3.30
4 ден Спано Поле-Синанишка порта-хВихрен 5.30
Имам следните въпроси и ще се радвам по -опитните планинари да ми помогнат
1Ще мога ли да стигна с кола по обяд поне до хБъндерица(делничен ден)?Мога ли да взема някакво разрешително или важат правилата от миналата година-след 9 до Шилигарника?
2 За ден 2 като оставим раниците мисля от Тевно до Дженгал( по пътеката с оранжевите точки),но имам и резервни варианти .До Кралев двор(най-кратко) и до малка Каменица(по - трудно).Някакви други предложения.Чудя се дали да не използвам някой от вариантите за 3 ден сутринта?
3 Нямам Вариант за нещо кратко като пристигнем на Спано поле.Примерно до Башлийски чукар или до Спанополски езера.Как са като времетраене,?
4 За ден 4 реалистично ли е да се качим до вр Синаница.Как е пътеката като трудност от Синанишка порта,и колко време би ни отнело от портата през върха ,хижата и пак на портата за да продължим за хВихрен?
По обяд над Шилиганика вероятно няма да ви пуснат, което обърква всичко.
От Тевно, същия ден, може да се качите на всеки от околните върхове. Само сили да имате.
От з. "Спано поле", същия ден, изкачване е възможно както на Башлийски, така и Спанополски чукар.
В последния ден изкачването на Синаница може да ви дойде в повече. Предвид умората от предните дни. Всичко зависи от физическата ви подготовка. Имайте предвиод, че катеренето от Спанополска река до Синанишка порта е дълго, тегаво и изморително.
Тогава ще помисля за вариант с колата до Шилигарника,от там автобус който трябва да минава в 13.56 според разписанието.Ок ли е да оставя колата на Шилигарника и колко ще е слизането от хВихрен последният ден 30 мин?
Предложеният вариант за Спанополски чукар по Малка спанополска река ли е?Колко е вероятното времетраене ако се върнем през спанополските езера?
О Шилигарника до х "Вихрен" са малко над 4 км, като в участъка от къмпинга до хижата се ползват преките пътеки. Вие си преценете как да го направите.
От Спанополски чукар на югоизток и юг се спуща един рид в посока Малко спано поле. По гърба на същия този рид, от з. "Спано поле", помоему е най-добре да се изкачи върха. А и да се слезе от последния. За колко време ми е трудно да кажа. Много е относително. Всеки сам да си прецени възможностите.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети