х. Безбог - х. Демяница - х. Вихрен?
Здравейте!
Питането ми е следното: решихме да минем горния маршрут в посочения ред, с нощувка на х. Демяница. В интернет попадам на разнообразно инфо за маршрута, но винаги в обратна посока, т.е. от Вихрен към Безбог. Има ли основателна причина туристите да тръгват винаги от х. Вихрен в посока към Демяница и оттам - към Безбог? Не сме били досега в Пирин, затова и въпросът може да се види наивен за някои колеги, но все ме гложди...
Вто Юли 17, 2018 10:32 pm
dido
Така се описва обикновено в пътеводителите - от СЗ към ЮИ по билото.
Всъщност, ако го карате по маркираната пътека, така дори е по-добре. Винаги ме е дразнило онова протяжно изкачване от Попово езеро към Безбог по обедно-следобедния припек.
За Демяница има алтернативен вариант през Полежан и Газей, който препоръчвам само ако сте добре оборудвани с навигации и търпите на по-каменист терен.
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Юли 17, 2018 11:21 pm
Мая Цветкова
Благодаря за бързия отговор и подкрепата. Четох и за алтернативния вариант, ще го нищим вече в детайли. Поздрави!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети