Здравейте! Обмислям вариант за тридневен маршрут в Стар Планина и идеята ми за момента е :
ден 1: С кола до Клисура, от там преход до Хижа Ехо (нощувка там)
ден 2: Х.Ехо - Х.Козя Стена - Заслон Орлово Гнездо (нощувка)
ден 3: Заслон Орлово Гнездо - х.Дерменка - Х.Добрила (спане евентуално тук или слизане директно с лифта през хижа Незабравка в Сопот)
Ще помоля някой, който е по-запознат с района за мнения и евентуално редакция за маршрута. Благодаря!
Пон Юли 30, 2018 9:38 am
novobraneca
Регистриран на: 11 Май 2014 Мнения: 32 Местожителство: София, Плевен, Априлци
Здравей, колега,
аз също планирам да направя този маршрут точно в тази последователност. Преди 2 седмици пуснах подобна тема и може да ти е от полза.
Поздрави и успех в начинанието!
Пон Юли 30, 2018 10:02 am
bobsixkiller
Беклемето (Арката) – заслон Орлово Гнездо:1ч 25мин
Орлово Гнездо – Дерменка: 2ч 45мин
Беклемето – х. Козя Стена: 2ч 45мин
х. Козя Стена – х. Ехо: 2ч 45мин
х. Ехо – х. Козя стена: 2ч 30мин
х. Козя стена - х. Дерменка: 6ч
х. Дерменка – х. Добрила: 3ч.
както и пояснението че съм мнооооооого бавен турист !
Като допълнение ще споделя слизането си от х. Добрила, ПЕША по черния път до Сопот ( Ако го изберете като опция)
КОШМАР! НЕ ГО ПРАВИ, освен ако не си любител на екстремните спортове
Пътят е ужасно кофти за вървене, като в началото от х. Добрила е добре, но много скоро става ужасно стръмен, прашен, камъните са всякакъв размер и подбиват краката.
Относно лифта - провери дали работи ежедневно и независимо от броя на желаещите да се качат.
Регистриран на: 11 Май 2014 Мнения: 32 Местожителство: София, Плевен, Априлци
Преди х.Добрила, видях ,че има отбивка която стига до лифта. За мен по-добрата опция е тази. Като по желание се минава през басейна долу в комплекса!
Пон Юли 30, 2018 1:01 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3376 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
zigmund написа:
Здравейте! Обмислям вариант за тридневен маршрут в Стар Планина и идеята ми за момента е :
ден 1: С кола до Клисура, от там преход до Хижа Ехо (нощувка там)
ден 2: Х.Ехо - Х.Козя Стена - Заслон Орлово Гнездо (нощувка)
ден 3: Заслон Орлово Гнездо - х.Дерменка - Х.Добрила (спане евентуално тук или слизане директно с лифта през хижа Незабравка в Сопот)
Ще помоля някой, който е по-запознат с района за мнения и евентуално редакция за маршрута. Благодаря!
novobraneca написа:
..., тъй като сме тръгнали на лов за снимки!
...
Не се учудвайте, че няма много съвети и мнения относно маршрутите ви. Не че не желаят да ви дадат съвет.
Причината е, че вариантите са много и зависят от личните вкусове и предпочитания, затова е трудно да се даде съвет.
Лично аз, ако целта ми е снимки и гледки - не бих избрал Беклемето-з."Орлово гнездо"-х."Дерменкая"-х."Добрила"-Сопот.
Бих се съсредоточил или върху Антонски превал-Вежен-Юмрука-Козя стена, или върху Амбарица-Купените-Ботев-Равнец.
Разучете откъде какви гледки се виждат, къде искате да посрещате залеза, къде да посрещате изгрева, къде има еделвайси...
Успех!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети