Рилски манастир - Додов връх (Урдини езера) и Еленин връх?
Здравейте,
Интересува ме колко време е средно от Рилски манастир по синята маркировка до билото, до пресичането с червената маркировка? Денивелацията като гледам е сериозна... Целта е Додов връх и/или Урдини езера и слизане пак край манастира.
Също така ако имате инфо за друг вариант - Рилски манастир - Еленин връх и Еленско езеро.
Благодаря предварително!
Пон Юни 04, 2018 11:44 am
mom4i
От Рилския манастир до връх Мальовица и обратно са около 15 км и +/- 1600 м.
До Додов връх не е много по-различно.
С нормално туристическо темпо това излиза към минимум 8 часа чисто ходене, без големите почивки.
Ако си по-бърз от средното и си свикнал на такива денивелации, упражнието си заслужава. Ако не, по-добре недей да тръгваш
Ако тръгваш, тръгни рано, че ако е жега, то нагоре ще е голяма жега, и ако дават гръмотевични бури следобед - трябва да си стигнал гората преди това...
Пон Юни 04, 2018 5:48 pm
didkopitko
Много ти благодаря, значи с малко повече напън е напълно постижимо. Поздрави!
Вто Юни 05, 2018 9:47 am
ДИАНА
Дидко, денивелацията е единствено сложна на този маршрут.
То хубаво и Урдини, но само отвисоко да ги гледате, а си трябва време да поседите и
да се порадвате на Рила щом се качите на Билото.
Колкото и да е дълъг сега денят, пак е голям юруш в двете посоки. Аз поне не си падам по такова трепане.
Ако разполагате с един ден повече, помислете за нощувка на хижа "Иван Вазов",
така и по Урдини езера ще има време да пообиколите.
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Вто Юни 05, 2018 12:11 pm
Yan4o
Аз по тоя Дълги рид само съм слизал веднъж, преди доста години беше и ... повече не ща да го видя
Пък в рамките на един ден да го качвате и слизате това, ако не е "заради спорта", аз лично не виждам смисъл - граничи с лек мазохизъм .
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети