Въпрос относно Железница - Панчерево по Селска река
Здравейте, някой да е минавал тази пътека, започваща от село Железница и движейки се по Селска река излиза на Дяволския мост срещу Урвичката крепост?
Чудя се дали пътеката е проходима и може да се премине с колело? Има ли каменисти участъци (на картата не се забелязват такива)?
Благодаря предварително.
Минавал съм трудния участък. Като се тръгне от Дяволския мост по пътеката за манастира след 200-300 м има отбивка в дясно и се върви сравнително високо над реката; после се минава съоръжение - не знам какво - и се появвява черен път. След някое време се стига до асфалтовия път, който идва от Железница по реката. Трудното е около съоръжението, пътеките са стръмни и тесни, но пък това е малка част от пътя. Там колело трябва да се носи или бута. Ще пробвам да нарисувам някакъв трак, мисля, че ми се намират и няколко снимки.
Сря Май 17, 2017 5:31 pm
ronkata
ndamov написа:
Минавал съм трудния участък. Като се тръгне от Дяволския мост по пътеката за манастира след 200-300 м има отбивка в дясно и се върви сравнително високо над реката; после се минава съоръжение - не знам какво - и се появвява черен път. След някое време се стига до асфалтовия път, който идва от Железница по реката. Трудното е около съоръжението, пътеките са стръмни и тесни, но пък това е малка част от пътя. Там колело трябва да се носи или бута. Ще пробвам да нарисувам някакъв трак, мисля, че ми се намират и няколко снимки.
Мисля че говорим за същата пътека, като аз мисля да я спускам от Железница. Питам, понеже смятам да съм с жената и децата, които не са опитни по каменисти и стръмни пътеки. Би било супер ако споделиш снимки, за да имам представа от пътеката.
Мерси предварително.
Мерси много. Това е маршрута, който съм замислил. Ще го пробвам с децата, пък ако трябва ще бутаме където е по каменисто и стръмно. Доколкоте те разбрах има едно такова място, около някакви сгради. Пътеката в гората, след като се излезе от асфалта широка ли е или не?
Поздрави и благодаря за съдействието.
Отначало е нещо като черен път почти по хоризонтал, явно води до съоръжението; после става на все по-тясна пътека, там трябва много да се внимава. Снимките ми са от безнадежден излет с малкия ми син - тогава на 16 г., а целта беше да видим дали големият ми син може да мине с колелото си - казах му да не минава, но ако се внимава, може. Успя ли да отвориш "трака"ми? Ако не, дай някакъв имейл или нещо и ще ти го пратя - като файл си работи. Поздрави, Н.
Чет Май 18, 2017 2:34 pm
ronkata
Успях, разгледах го в Google Earth и съвпада с планирания ми маршрут. Изглежда вие сте го карали нагоре. Ние ще го пускаме, но децата ми са доста по малки - на 5г (вече с опит в офроуд каране по лек, полегат терен).
Проблемът е, че ако е тясна пътеката ще може да се минава само по един. Ще го мисля, в крайна сметка ще слизаме и бутаме по трудните места.
Мерси много за цялото съдействие
Точно така, ходихме нагоре от Дяволския мост докато стигнахме асфалта, след това минахме също по асфалтов път на другия склон - този от страната на Панчарево; оттам снимах мястото, откъдето бяхме минали. Съоръжението се вижда в средата - https://goo.gl/photos/oX8RsFk2Nq1DqJYP8 Снимките в албума след това са от слизането обратно към моста. Успех и пиши как е минало!
Последната промяна е направена от ndamov на Вто Юни 18, 2019 10:43 am; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Май 18, 2017 2:50 pm
ndamov
Здравей година по-късно! Днес минах нещото от Дяволския мост чак до сливането на Селската река и Ведена. Мъчното място в началото сякаш се е поочовечило. Ходих по горната пътека, но на долната, която си мисля, че е по-калпава, се е появила синя маркировка. Като идваш от Железница отклонението е тук - http://www.kade.si/#map=19/2605810.4/5243887.48/0 - по пътя покрай реката. Където видях маркировката е съвсем читава, също и пътеките и пътищата са разчистени. Сега на BgMountains са нанесени всички пътеки съвсем точно. Нагоре по асфалта няма проблем. Ако ви хрумне да минете този път просто внимавайте и успех! Снимките от днес - https://photos.app.goo.gl/myMFCtAvshHF4RMx2
Още две приказки за същото ходене има тук; нещата са в Плана, затова темата е във "Всички останали".
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети