Здравейте! Ще ходя това лято в Доломитите, но до колкото разбрах няма доста места за къмпингуване там? Има ли обозначено къде може да се разпъне палатка и къде вие бихте препоръчали? Другият ми въпрос е дали на паркинги или по пътя в колата може да се спи? Колата е комби и достатъчно удобно да се спи в нея, дали братята италианци ще правят проблеми ако се спре някъде по път и просто спим за нощта ?. По хотели е изкл. за момента, защото са доста скъпи пък и сме с бюджет от около 2000лв, които едва ли ще стигнат за спане в хотелите. Екскурзията е с цел разглеждане и снимане и не сме претенциозни за спането. Всеки съвет е добре дошъл . До момента само пътят от България до там е избран, но нищо друго, дори може и той да не е избран правилно
Нед Апр 29, 2018 4:17 pm
Kent
Ние спахме в къмпинг до село Auronzo. Май така се пише, цените са поносими. Това е точно под Трите кули, малко след отбивката за масива.
Трите кули.
Във форума имам и пътепис /не е нещо особено/, на връщане от Алпите м.г. преминахме през Доломити. За съжаление галерията със снимките се прецака и не знам кога ще се хвана да възстановя линковете, Поздрави!!!
Благодаря за отговора. С кола се стига до там и се спи на палатка или се оставя колата някъде и оттам пеша. Защото ще пътуваме с кола оттук и ми казаха много да гледам за паркингите, защото много скъпо взимали и т.н . Снимките са страхотни и мисля, че съм чел пътеписа Ви. На втората снимка виждам една къщичка, някъде около нея ли е къмпинга където се разпъват палатките или?
Нед Апр 29, 2018 9:49 pm
brammo
Регистриран на: 26 Яну 2013 Мнения: 13 Местожителство: Велико Търново
Там са 2 къмпинга един до друг: Речета http://campingrocchetta.it/it/ и Кортина http://www.campingcortina.it/
Предварително бях набелязал Рочета, за другия дори не знаех. Но там нямаше хубави места за палатки. Беше останало само едно малко местенце и то на слънце. Но пък там има бунгала, ако някой търси такова.
В съседния къмпинг Кортина имаше хубави широки места на сянка, където паркирахме колите, опънахме няколко палатки и имаше място за масички. Нощувките бяха по около 10 евро на човек.
Има бяня, тоалетна, ток (контактите са за кемпери, но може да се вземе преходник от рецепцията, хубаво е да си носите и разклонител)
Единия ден минахме виа ферата Ивано Дибона на Монте Кристало, на следващия ден обиколихме Трите Чими и спахме на хижа Ауронцо http://www.rifugioauronzo.it/en.html
До хижата, от където тръгва обиколката на Трите Чими има път, но таксата е 25 евро на кола (ако не и повече). Има огромен паркинг, който през лятото се препълва. Има тълпи от от хора които обикалят пътеките.
Къмпинга е долу до селото с едноименното езеро. От него започва шосе до подножието на масива, май имаше и някаква бариера с такса. Горе има хижа до паркинга, там пихме бира. Нощувката беше скъпа за нас а бирата не, зад масива също имаше друга хижа, там отново пихме бира тоя масив се обикаля бавно за около два три часа и се излиза на изходния пункт, паркинга.
Изпращам ви и линк, към едни карти практически за всяко място. ползвахмче такава за района / а и не само за този/ чрез телефоните си и Оруксмапс.
Благодаря , Ви за включването в темата. С ваша помощ мисля, че успях да си наредя маршрута и къде ще спя. Първият или първите дни ще сме в Кортина, после може да пообикаляме малко и мисля, че ще ни е по - близо toblacher и вече оттам има още доста неща за разглеждане. Като гледам картата и върховете 10тина дни може и да не ни стигнат и може да се наложи някои неща да пропуснем, но до тук сме набелязали
Monte Cristallo
Paternkofel
Elferkofel
Zwolferkofel
Pomagagnon
Fiames
Monte Piana
трите чими
и за момента нещо май са почти това.
Съб Май 19, 2018 3:35 pm
alexvan
2 пъти съм бил в Доломитите и съм виждал няколко пъти отстрани на пътя в горичка спряла кола и палатка.
Най вероятно вечер разпъват палатката и сутрин рано я сгъват.
По принцип е забранено да се разпъва на случайни места и слагат глоби.
Съб Май 19, 2018 9:42 pm
igurbev
БТВ по време на активния сезон (август специално) е възможно къмпингите да са пълни, особено в навечерието на събота и неделя - трябва да се има едно на ум като се планира деня за пристигане.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети