Автор |
Съобщение |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
Пътя към Демяница?? |
|
Един приятел ми беше казал, че пътя след Тодорова Орница търпял някакви ремонти-изравнявали го и го "стягали"...вярно ли е и докъде може да стигне нормална кола в момента??
|
|
|
Чет Апр 26, 2018 8:24 am |
|
|
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5851 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
Re: Пътя към Демяница?? |
|
|
|
Един приятел ми беше казал, че пътя след Тодорова Орница търпял някакви ремонти-изравнявали го и го "стягали"...вярно ли е и докъде може да стигне нормална кола в момента?? |
Вярно е, при това не само този път, а и други подобни на него (напр. и тези до х. Безбог, до х. Беговица, а вероятно също и други -- за тези знам със сигурност). По пътя към х. Беговица са се появили дори мантинели на места където вадите за отводняване го пресичат. Едни такива нови, лъскави, по-добре изглеждат дори от онези на магистралите... В случая с Демяница нормална кола би могла да стигне до малко под хижата, но, разбира се, след окончателното стопяване на преспите, доколкото все още са останали такива там. Миналия уикенд, например, трима пишман-джипкаджии с едно агне са закъсали по пътя към х. Беговица, а хижарят неспокойно ги очакваше... Някои участъци от пътя бяха все още заснежени и/или заледени.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado |
|
|
Чет Апр 26, 2018 10:44 am |
|
|
fena73
|
|
|
Мда...ще го проучим пешком значи -все още...
Мерси!
|
|
|
Чет Апр 26, 2018 10:53 am |
|
|
Тодор
|
|
|
|
|
Вярно е, при това не само този път, а и други подобни на него (напр. и тези до х. Безбог, до х. Беговица, а вероятно също и други -- за тези знам със сигурност). |
Същото се отнася и за пътя към хижа Загаза и по-точно за последните 6-7 км, които попадат в територията на парк Пирин.
|
|
|
Чет Апр 26, 2018 1:35 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Въпросните пътища са правени по проект „Устойчиво управление на Национален парк Пирин и резерват Тисата” от 2015 г., като част от усвояването на парите по проекта - 19,8 милиона лв.
Ремонтът на Демянишкия път вероятно е заради повторното му разкопаване след рехабилитацията миналата година - полагаха ново водховащане до м. Караманица. Всичко това обаче приключи есента м.г.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Апр 26, 2018 2:30 pm |
|
|
аngel
|
|
|
|
По тоя пат в снежна година като тази винаги има паднали лавини от Върла, които пресичат гората и пътя е затрупан докъм 15, може и 20 май . Някой ентусиасти риболовци с жипки може и да са ги копали, но това на място се вижда.
_________________ https://blogailiev.blogspot.com |
|
|
Пет Апр 27, 2018 4:08 am |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
... пътя е затрупан докъм 15, може и 20 май . |
Да,да,добре-няма да рискуваме....още повече,че може да се върнем от горе-Тодорка по някоя от пистите на Къркъма....
|
|
|
Пет Апр 27, 2018 8:08 am |
|
|
аngel
|
|
|
|
Да пуснеш некое фото и репортче, на тия хубави места . И ние искаме да расождаме тъдява къде 20-ти май. Склонът на голяма Тодорка към Василак е първото място в тази част на високият Пирин, което се освобождава от снега.
_________________ https://blogailiev.blogspot.com |
|
|
Пет Апр 27, 2018 10:06 pm |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Да пуснеш некое фото и репортче, на тия хубави места . И ние искаме да расождаме тъдява къде 20-ти май. Склонът на голяма Тодорка към Василак е първото място в тази част на високият Пирин, което се освобождава от снега. |
Прав си наистина-почти прошарен беше за разлика на Малка Тодорка например-чисто бял...ще драсна некое редче
|
|
|
Сря Май 02, 2018 8:04 am |
|
|
elinboyan
|
|
|
Малко снимки от неделя:
Важно е табели да има.
Аз лично по този път с колата ми не минавам.
Леко встрани и леко в Юленски скок.
Снегът започват малко след водопада, част от колите там се оставят.
|
|
|
Сря Май 02, 2018 12:27 pm |
|
|
fena73
|
|
|
Мда-даже ЖиБката на хижаряна беше зарязана малко след него-килната на една стърна....
|
|
|
Сря Май 02, 2018 8:16 pm |
|
|
|