Здравейте,
търся някакво яке за късна пролет-лято до ранна есен в планината. Доколкото прочетох най- подходящи са софтшелите, съчетаващи известна водо и вятъроустойчивост и все пак дишане на материята. Какво бихте метнали в раницата за топлия сезон, което да е добро при лек до умерен дъжд или при по- хладно време нощем. Конкретни модели или серии също са добре дошли. При някои производители има и т.н уиндстопъри, обаче доколкото рабзрах не са импрегнирани срещу дъжд. Ще се радвам на съвети и предложения.
Благодаря
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Пет Юли 14, 2017 8:10 pm
disbelief
Здравейте, търсих нещо леко, ветроспиращо, но и да задържа донякъде топлината.
Спрях се на това яке, заради цената, но съм склонен да дам и малко повече за нещо наистина по-добро.
Мисля да го обличам върху полар, както и да го ползвам за колоездене при положителни температури.
Някой може ли да препоръча нещо до 100 лева?
Предварително благодаря!
disbelief
Мисля, че якето от Декатлон ще ти свърши отлична работа за туризъм, а цената му е много атрактивна.
С ползването ще си изградиш мнение как и с какво да го комбинираш, но за колоездене би трябвало да ти е твърде топло с него.
Примерно, софтшелите ползвам само с тънко термобельо отдолу, а в раницата нося:
- през зимата - лека пухенка и яке с мембрана когато очаквам мокър валеж (полезна и при силен вятър);
- през лятото - ветровейка (върши работа и при дъжд, стига да не е проливен) и/или якето с мембрана.
През междинните сезони - някаква комбинация от горните.
При ясно време през зимата, дори и при вятър (небурен) обичайно се движа само по термобельо и ветровейка.
Полар не съм ползвал през последните 4-5 години.
Дори и през зимата на колело съм по тънко термобельо, трико с къс ръкав (ползвам го заради джобовете отзад), а отгоре - споменатата ветровейка. При сгорещяване събличам ветровейката и я прибирам в джоба на трикото (не ползвам раница при колоездене).
Всъщност, най-редовно присъствие в багажа ми е това на ветровейката - навремето си купих един много лек (110гр.) саломон (не от България). Впрочем, с намигване към фенове на марката, това е единственото нещо от тази марка, което съм установил като годен за целите ми продукт, въпреки усърдието ми да се раздвижа и до Волоколамско шосе (водещо обаче до Симеоново)
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети