След като с мазохистично злорадство си честитих новите шипове в петите, дойде време да избистря статута си на непълноцен планинар, интересувайки се от стелки, обувки с подходящи подметки и т.н. Та викам си, планинари на някоя полянка или заклещени на пътека с удовоствие споделят опит и теоретични познания, дай да пробвам дали ще откликнат и във виртуалното пространство!
На въпроса - има ли някой опит с Scholl GelActiv, вършат ли работа, ако да, на кой модел да се спра, всекидневен, спорт или работа? Конкретен модел високи планинарски обувки (без хай енда)?
И въобще, ако някой има усещането, че може да сподели нещо полезно по въпроса, да се чувства свободен да го направи!
Накрая и аз да кажа - не си давайте парите за Каримор! Много скоро ще се разляпят, после шевовете закъсат. И нямат никаква устойчивост към вода, ама никава. Язък им за добрият дизайн. А може (недай си Боже) и те да са причината един усмихнат ден, също толкова усмихнат доктор да ви каже паролата "Плантарен фасцит" или нещо подобно. Това боли ...
Накрая и аз да кажа - не си давайте парите за Каримор! Много скоро ще се разляпят, после шевовете закъсат. И нямат никаква устойчивост към вода, ама никава. Язък им за добрият дизайн.
Взех и аз едни бюджетни Каримори, за проба. Равносметката до тук след 7 дни в Рила и 9 в Пирин е: Предимства - сравнително ниска цена (95 лв.), хубав дизайн, леки, удобни, подметка с отлично сцепление по камънака. Недостатъци - Тънка подметка, на която средният слой е толкова мек, че камъните го направиха на пух и прах, и отстрани, и отзад още след първото ходене , мембрана - никаква, държа не повече от 40-45 минути на летния, пирински дъжд и от там натам всичко подгизна.
Чет Авг 24, 2017 2:21 pm
wanderer142
Е моя опит е от два чифта Аспен - ниски и високи. Идентични дефекти - сравнително бързо разлепване отпред, последвано от разшиване при свивката. През подметката се усеща всеки камък, иначе наистина добър грайфер и държат. За мембрана да не говорим. Добър дизайнер имат и до там.
Ама за стелки питам сега
Чет Авг 24, 2017 4:08 pm
RNK1
Споделям съдбата на колегата. От около две години имам ошипяване на лявата пета. При мен, комбинацията между ортопедична стелка (по отливка) и маратонки за бягане, има известен ефект....
Вариант е индивидуални ортопедични обувки, ама цените са...
Чет Авг 24, 2017 7:39 pm
wanderer142
Чак за специални обувки не съм. Дори шип не се вижда на снимката. Отдавам проблема на наднормено тегло и неподходящи обувки. Ще пробвам със стелки и други патъци, пък каквото дойде.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети