Автор |
Съобщение |
dobber
|
|
Подлепване на лепени шевове |
|
Привет
Имам едно яке с лепени шевове, които започнаха да се разлепват. Явно лепилото не издъжа много дълго. Някои знае ли с какво лепило да ги подлепя или къде в София може да го дам на ремонт?
|
|
|
Вто Май 29, 2012 2:35 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Ристо беше пуснал линк към лепило на Bison за текстил.
Аз се каня да го ползвам за възстановяване на подлепката на палатката ми. Притеснява ме само, че може да втвърди тъканта като изсъхне добре.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Май 29, 2012 3:24 pm |
|
|
dobber
|
|
|
|
Може би това?
http://www.profix.bg/plugins/content/content.php?content.63
Сега като каза какво ти е притеснението, май предпочитам да отида при някои шивач, които ги разбира тези неща. Все пак не искам да нацапам яке за 200лв, като ремонта при професионалист едва ли ще е повече от 10-15лв.
Аз ходих при една шивачка, но тя не бе работила с такива материали изобщо. Къде в София се поправя туристическа екипировка?
|
|
|
Вто Май 29, 2012 3:39 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Поправката сам си я правиш.
Решението на проблема мисля е просто да залепиш парче подлепка 1-2 см и да изчакаш 4-5 дена докато изсъхне. Ако ти хареса резултата - продължаваш нататък.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Май 29, 2012 4:48 pm |
|
|
andriii
|
|
|
|
Здравейте, ситуацията е като темата. На мембрана ми се поразлепи на 1-2 места подлепващата шевове лента. Идея с какво да я залепя и да търпи еластичност и химически нещо да не разбутам материите? Мислех за Бизон Текстил..
Благодаря предварително
|
|
|
Чет Дек 10, 2020 11:55 pm |
|
|
dido
|
|
|
Пет Дек 11, 2020 3:37 am |
|
|
andriii
|
|
|
|
Благодаря, Дидо
Понеже подлепващата ми лента е като текстилна материя и не се е нагънала/навила-седи си плоска, ми се щеше да не я режа и слагам такива парчета, а да я подлепя Та затова се чудех за някакво лепило като първо решение
|
|
|
Пет Дек 11, 2020 10:31 am |
|
|
taurus
|
лепене на яке? |
|
Трябва ми лепило за яке (скиорско се води), с шевове е (някога може и да са били залепени също), но имам подобен плат (и на цвят си прилича) - полиестер се води - ще стане ли с подобно лепило? Лепило за текстил BISON туба 25 мл
- че не ми се чака за това (от горния пост), а и едвам ще стигне един комплект. Не е първа младост, та мисля да тествам (рискувам), за да не занимавам шивач (+ излишни пари, за разшиване, зашиване...). Изпрано е, ще почистя със изопропанол, имам стеги...
_________________ - Ядрото на човешкият дух се изгражда с новите преживявания. |
|
|
Вто Яну 02, 2024 6:10 pm |
|
|
stealth
|
Re: лепене на яке? |
|
|
|
Трябва ми лепило за яке (скиорско се води), с шевове е (някога може и да са били залепени също), но имам подобен плат (и на цвят си прилича) - полиестер се води - ще стане ли с подобно лепило? Лепило за текстил BISON туба 25 мл |
Лепих едни работни гащи с такова за проба. Принципно е прозрачно, ама реално се получи петно все едно гащите са перманентно напикани. Знам ли, може и аз да не съм го употребил правилно, но не съм пробвал други ремонти...
|
|
|
Вто Яну 02, 2024 6:27 pm |
|
|
|