Някой минавал ли е скоро по маршрута? За колко време се минава, средно? Какво е състоянието на пътеките и маркировките? Ползва ли се изобщо този маршрут?
В БГМаунтинс видях само един - със синя маркировка, в картата на домино има и един със зелена маркировка. Трети не видях. Още не съм решил по кой ще поема и дали изобщо ще мина от там. Мислех си да тръгна по синята маркировка, защото зелената я няма в картата БГМаунтинс и реших, че може би не се поддържа. Най-много ме интересува в какво състояние са пътеките - прорасли храсталаци, изпопадали дървета, състояние на маркировката, наличие на вода, но също и за колко време се минават. Благодаря предварително!
Вто Авг 29, 2017 8:18 pm
zaples14
Такава е пътеката преди 3 години по синята маркировка от това място
Гората е нискостеблена и няма паднали дървета.
Първата е тази синята дадена на картата. Минава през чешма Улуците и достига до заслон. Зад него е проблемния участък, защото има една гола дълга поляна където няма къде да се сложи маркировка. Поляната се пресича по дължина, а при мъгла се върви покрай гората от долната страна на поляната. След това се пресича малко гора и покрай суха чешма се поема по черен път. По него и до Узана.
Вторият маркиран маршрут (зелена маркировка) тръгва на североизток по т.н. Химитлийска пътека. В началото е черен път докато се стигне до Казанлънскодере. От там се тръгва на север по пътека, която подсича от изток вр. Исполин и излиза от северната му страна в м.Карамандра. От там по зелената марка до Узана.
Третият маршрут започва по долината на р. Лешница. По пътя покрай реката няма маркировка. Достига се до водослива й с Узандере. Малко по-нагоре се достига до Каркелановия мост, по който се тръгва по черен път на югоизток. От тук започва стара маркировка, която на места се губи зариди многото дърварски пътища. След вр. Ломето се тръгва на североизток и се излиза на Узана. Скоро казаха, че ще го подновяват маршрута, но незнам дали е готов.
Ако ги степенувам по красота бих избрал втория, след него първия и третия за слизане. Покрай Лешница е много красиво, но нагоре не.
Успех
Сря Авг 30, 2017 11:28 pm
Кир Спитама
На 14 декември/събота/ съм намислил качване до връх Исполин по Химитлийската пътека и слизане по синята маркировка. Най-вероятно ще съм сам, та ако има някой скучаещ баир будала в района може да ми пише да се разберем.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети