В началото на август се събрахме трима души и направихме кратка - 5 дневна екскурзия из Северна Италия. Целта ни беше Доломитите, но заради очакваното лошо време там, в началото се помотахме в равнината. Планината е неописуема, долините са живописни, а хората в цяла Италия бяха много мили.
Минахме през Верона, на следващия ден - Лаго ди Гарда...
...и оттам - Каназей, Кортина д' Ампецо и Мизурина високо в планината. Така можахме да минем по прословутия Grande Giro Delle Dolomiti. Най-краткия път от БГ обаче минава през Белуно, което се пада някъде на север от Венеция. Навсякъде спяхме на къмпинг, а цените са съвсем приемливи - между 8 и 15 евро на човек, в зависимост от мястото и условията. Пътищата са много добри, но завоите ужасни, и придвижването става бавничко - а на картата всичко изглежда много по-близо!
А това са любимите ми снимки - от популярната виаферата Ивано Дибона:
Малко произволни впечатления:
- цветята - те са навсякъде по улиците и терасите в алпийските долини
- това тук са прословутите чистички алпийски крави, чакахме всеки момент някой мармот да се появи, но уви....
- гледка от парка на Трите Чими - тях няма да ви ки качвам, че са доста преекспонирани
Надявам се пак да мога да отида, пътят вече е отъпкан
Съб Сеп 26, 2009 3:34 pm
irina
Еее, браво на вас! Пожелавам ви пак да отидете!
Съб Сеп 26, 2009 8:06 pm
pepyZX5
Уникално мяасто, браво
Съб Сеп 26, 2009 9:50 pm
vall67
Регистриран на: 29 Авг 2009 Мнения: 21 Местожителство: Стара Загора
Откога планирам ходене в Доломитите,но имам информация само от сайтове и карти в интернет.Ако може да дадете малко повече информация като екипировка,маршрути,разходи. Ще ви бъда адски благодарен.
Пон Сеп 28, 2009 11:21 pm
ubersoldat
Много приятно място сте посетили. Браво. Снимките от виа-фератата са зашеметяващи
Чет Окт 08, 2009 10:11 am
hobbit
Чак сега виждам новите постинги. Специално за vall67 давам малко инфо за параметрите на пътуването - от БГ пътувахме с кола 3-ма души, и на мен лично пътуването ми излезе около 600 - 650 лв, като в тази цена не включвам сухата храна, която си купихме оттук и ок. 20 лв на човек за виаферата кит-а. Тези пари отидоха предимно за гориво и пътни такси, нощувки и хапване, разни книжки с маршрути. Понеже Доломитите са огромни, не мога да дам точно инфо откъде да минете, но конкретно за Кортина д'Ампецо най-кратко е през Венето, доколкото помня. Цените на къмпингите са около 20 евро на вечер за палатка, почти навсякъде има топла вода в баните и е чистичко. Аз си намерих инфо оттук:
http://www.vieferrate.it/
но най-вече на място - естествено навсякъде има брошури, които са супер неизползваеми, а ценната информация си я купуваш от книжарницата - гидовници и т.н. В къмпингите има места, само чух, че по Коледа и Нова година са пълни, но тогава естествено може да се ходи само с кемпер.
Хайде, дано това е от полза за някого. Сега нямам време, после ще проверя дали пътя беше през Венето.....
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети