Автор |
Съобщение |
SobieskiVanilla
|
|
|
Сря Юни 07, 2017 3:54 pm |
|
|
radi
|
|
|
Не казват как работи на практика, останалото е просто едно "Ако се..". Ако съм милиардер, ще изкупя де що има "инвестиционни" глупости и ще ги срина ей така за забавление.
Лавина от въздуха може да се засече с ехолот. За което ще трябват компютри, качени на нещото с батериите си, или бърза комуникация до базова станция, или само ще записва и разнася събрани необработени данни докато се върне.
|
|
|
Сря Юни 07, 2017 5:53 pm |
|
|
mom4i
|
|
|
|
Ехолот може да открие слабия слой под повърхността? Аз не съм запознат с тази техника, но трябва да е доста прецизен, та да хване стратификацията на снежната покривка и вида на кристалите... Защото то не е дори само въпрос на плътност...
Ради, я кажи как си го представяш това, че ми стана интересно?
|
|
|
Сря Юни 07, 2017 7:47 pm |
|
|
radi
|
|
|
Не си го представям да се събере в дрон-играчка и просто така в един скромен "проект".
За обемни изследвания се ползват няколко източника на вълни и много приемници, за да се съберат някакви сурови данни. Има цели сюрии учени, работещи в областта.
|
|
|
Чет Юни 08, 2017 12:38 am |
|
|
mom4i
|
|
|
|
Така де, и аз си представих нещо подобно, на принципа на изследванията на земната кора, бая сложно ми се стори
Сложно нещо са лавините, емпиричния метод продължава да е основен май... Наблюдения и измервания на терен.
|
|
|
Чет Юни 08, 2017 8:22 am |
|
|
radi
|
|
|
Може и да има смисъл в нещо такова. Вместо сложното пълно проучване на слоевете да се изследва характера на отразен звуков сигнал за да се търси скрит уплътнен слой, или уедрени кристали и т.н. Аз не съм се зачел все още в множеството нови материали за лавините и не знам кое може да влезе в работа като по-сигурен показател.
Измислям си, в голяма степен, защото не знам как отразяват различните по форма и размер частици и повърхности в снега, и как се променя това с промяната на честотата. Категория "Ако...".
Вчера погледнах набързо в гугъл и видях писано по въпроса за дистанционно измерване на водосъдържанието на снежната покривка.
|
|
|
Чет Юни 08, 2017 10:18 am |
|
|
galen
|
|
|
|
"За което ще трябват компютри, качени на нещото с батериите си, или бърза комуникация до базова станция, или само ще записва и разнася събрани необработени данни докато се върне."
Дори за значението думата дрон има снимки на безпилотни самолети. Ще е нещо голямо, може би като въртолет за да може да стои на едно място неподвижно, с горивото ще произвежда ток и готово
_________________ Да пътуваш означава да притежаваш света |
|
|
Пон Юни 26, 2017 8:36 pm |
|
|
g.lubenov
|
|
|
|
Размечтахте се нещо , в конкретния проект едва ли става дума за нещо повече от чисто визуално наблюдение.
|
|
|
Вто Юни 27, 2017 10:25 am |
|
|
|