Автор |
Съобщение |
2016godina
|
|
4дневен преход в Рила- мнение? |
|
Здравейте. Средата на юни двама човека ще направим 4 дневен преход в Рила. Измислили сме маршрут, но тъй като нямаме опит с Рила на някои от участъците, моля за мнение дали това е постижимо.
1 ден:
Паничище- Рилските езера (пеша или с лифт зависи от това колко време е целия преход)- вр. Харамията- Раздела- х. Иван Вазов
2 ден 2 варианта
1. Х. Иван Вазов- зелена маркировка, после червена- Додов връх- подножието на еленин връх- слизане до втора тераса- залон Орловец (БАК)- оттам се тръгва по пътека (вляво се пада вр. Камилата) заслон Страшното езеро 7-8 часа
Ето скриншот на пътеката между БАК и Страшното езеро (с червено съм я маркирала):
https://ibb.co/mB5USa
2. Х. Иван Вазов- червена маркировка- Додов връх- минаване или подсичане на вр. Мальовица- х. Мальовица
3 ден
1. Ако тръгваме от заслон Страшното езеро- минаваме през Кобилино бранище по червена маркировка- оттам по зелена, после става зелено-жълта до х. Мечит
2. Ако тръгваме от х. Мальовица- стигаме заслон Страшното езеро- минаваме през Кобилино бранище по червена маркировка- оттам по зелена, после става зелено-жълта по х. Мечит
4 ден
От х. Мечит до Говедарци
Вторият ден ме притеснява дали е постижимо. Особено отсечката от заслон БАК до заслон Страшното езеро. Моля за мнения и идеи.
Благодаря предварително.[img][/img][img][/img]
|
|
|
Вто Юни 06, 2017 12:15 pm |
|
|
баир_будала
|
|
|
|
Ще отидете ,ще видите и ще прецените за следващи походи из Рила . Напълно постижим е планът ви . Може би по-добре ,силно препоръчително за втория ден = вариант 2 .
_________________ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
Вто Юни 06, 2017 3:13 pm |
|
|
Yan4o
|
|
|
Аз само не мога да разбера, защо е нужно това слизане до Кобилино бранище, а не се държи билния маршрут през Лопушки връх (жълтата марка)? Само излишна денивелация и удължаване е според мен...
Инак, дали е подходящ маршрута - зависи от вашата подготовка и в какъв състав сте.
Но определено е интересен.
Мога да предложа, за да не повтаряте частта от Раздела до Вазов и обратно - на отиване да минете през Отовишки връх, а след това към Мальовица- както сте го писали.
Ако смятате да нощувате на Паничище и така да тръгвате на горе (за да е рано), мога да предложа алтернатива - нощувате на Скакавица и от там хващате към езерата по Големия рид - избягвате тарапаната по/около лифта и хижа Рилски езера.
|
|
|
Вто Юни 06, 2017 4:29 pm |
|
|
2016godina
|
|
|
|
Благодаря за мненията.
Решихме да поправим маршрута, с оглед на вашите препоръки.
2 ден ще изберем вариант:
2. Х. Иван Вазов- червена маркировка- Додов връх- минаване или подсичане на вр. Мальовица- х. Мальовица
На третия ден от х. Мальовица- Страшното езеро ще отидем към Лопушки връх- Мечит!
Благодаря още веднъж!
|
|
|
Вто Юни 06, 2017 6:33 pm |
|
|
Алекс.Йо
|
|
|
Привет,
имайте предвид, че от х. Мальовица до х. Мечит е поне 8 часа преход в доста добро темпо. През Кобилино бранище е по-дълго. Поинтересувайте се дали има сняг преди "Римски друм" при подсичането на Попова капа. Ако има, по добре хванете коловата маркировка от Страшното езеро нагоре и после надолу към разклона при Римски друм. Този уикенд бях по "Мальовишко" и по улеите има доста сняг.
Успех!
|
|
|
Вто Юни 06, 2017 9:49 pm |
|
|
2016godina
|
|
|
|
Казаха ми, че на места ще трябват котки? Наистина ли трябва да си вземем?
|
|
|
Сря Юни 07, 2017 4:42 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Казаха ми, че на места ще трябват котки? Наистина ли трябва да си вземем? |
+
|
|
Здравейте. Средата на юни двама човека ще направим 4 дневен преход в Рила. |
=
|
|
Привет,
имайте предвид, че от х. Мальовица до х. Мечит е поне 8 часа преход в доста добро темпо. През Кобилино бранище е по-дълго. Поинтересувайте се дали има сняг преди "Римски друм" при подсичането на Попова капа. Ако има, по добре хванете коловата маркировка от Страшното езеро нагоре и после надолу към разклона при Римски друм. Този уикенд бях по "Мальовишко" и по улеите има доста сняг.
Успех! |
Т.е. - категорично ДА
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Сря Юни 07, 2017 9:06 pm |
|
|
2016godina
|
|
|
|
Изминалия уикенд направихте чудесния преход из Рила за три дена. Маршрутът беше следния:
1 ден Село Говедарци- хижа Мечит- подсичане на Малък и Голям Мечит- вр. Лопушки връх- заслон Страшното езеро- х. Мальовица, 11,40 часа общо
2 ден х. Мальовица- Еленино езеро- вр. Мальовица- Додов връх- х. Иван Вазов 8 часа
3 ден х. Иван Вазов- Рилски манастир 5 часа
Беше чуден маршрут!
|
|
|
Вто Авг 29, 2017 11:36 am |
|
|
|