Здравейте.
Искам да се кача до х. Мандрата от Априлци /от с. Тъжа вече съм се качвала/.
Бихте ли ми казала къде в кв Острец можеш да си оставиш колата за два дена - някакъв платен паркинг или друго място?
Пон Юни 04, 2018 2:45 pm
Yan4o
Аз лично в Острец за платен паркинг не се сещам, а и едва ли се ползва такава услуга там, за да има...
Ако оставите колата в Острец, ще трамбовате доста по пътя, преди да подхванете баира. Може да спестите поне 1 час ходене, ако продължите с колата по този по-скоро черен път, докъдето можете - зависи колко е висока самата кола. Сравнително добър е пътят до едно място, може би на 3-4 км от квартала, където има по-широка поляна в ляво и там, доколкото знам, доста хора си остават колите. По-нататък вече и пътят става по-лош. До това място, ако добре си спомням, се води асфалтов път, но е доста стар и разбит на места. Ето, тук на картата се вижда - накрая, където е като ченгел и свършва - за това място говоря.
Пон Юни 04, 2018 3:03 pm
zaples14
В центъра на Острец е идеалното място за колата, на както писа колегата има ходене 4 км до
планината
Вто Юни 05, 2018 10:05 pm
Tito
Няма платени паркинги в Острец, но предприемаческият дух в мен живна и току-виж скоро се появил един
Това в кръга на майтапа. Съвсем сериозно аз бих си оставил колата на обръщалото в Боевци, което е всъщност е краят на ул. Русалийски проход, точно преди комплекс Еко Рай Реката.
Eто го мястото - https://goo.gl/maps/1BswXDbhQ9P2
До информационната табела обикновено си оставям колата като тръгна за вр.Марагидик, само че не през Табиите, през Бунаря (паметника на Ц. Дюстабанов). Е вярно, не е било за два дни, а само за през деня, но не мисля, че ще имате проблем. Там никой не посяга за чуждо имущество.
От центъра 4-те км са до тази точка, а не до планината
И според мен това е най-подходящото място да оставите колата преди да тръгнете нагоре!Ние го използвахме преди няколко години,качвайки връх Ботев през хижа Мандрата.За две денонощия нямаше никакъв проблем!Ако планирате изкачването за края на лятото допълнителен бонус са къпините край пътя в първите няколкостотин метра след паркинга!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети