Дъждовен понеделник и малко Боянска река
Това са снимки от въпросния дъждовен понеделник. По някаква причина беше почивен ден и отидох да пробвам новия си дъждобран.
Последната промяна е направена от ndamov на Нед Апр 15, 2018 7:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Май 09, 2017 7:25 pm
ndamov
Боянска река
Така или иначе има мокра витошка тема и си рекох да пиша в нея, вместо да творя нова. Живея до реката и със завист гледах ден след ден пълноводието, но чак днес се наканих да се поразходя нагоре по течението - не, че има много надолу. Сутринта взех автобус 107 до Боянската черква /чувал съм по-старите жители на квартала да го наричат "Стой па седни", понеже доста се чака по спирките/ и пренебрегвайки предупредителната табела, тръгнах нагоре. Пътеката има противен участък покрай оградата на поделението, но както всичко хубаво и той си има край. Беше пълно с дъждовници, някои образували необичайно пъргави и подвижни щастливи двойки, други явно се стремяха към същото, включително екземпляр без опашка. Чудя се дали ще го огрее... Реката изглеждаше и звучеше внушително, но пътеката се приближава до нея съвсем малко под водопада; там почти влиза във водата - сигурно при по-сериозно пълноводие мястото е непроходимо - и после обикаля голяма скала със стъпала. Водопадът си го биваше. Нещо като облак от капчици имаше поне на 20-30 метра от него. После се качих до горния му ръб - малко е встрани, но си струва разкарването. Повървях нагоре по течението до моста при хижа Бор. Пътят за Каменното здание е преграден и табела обяснява да не ходиш натам. Щом казват, няма да ходя, макар, че съм виждал снимки, очевидно правени във вододайната зона. Във вид на бонус си сипах вода на Гьорева чешма. Снимки...
13 01 2019 - направих смотан излет от Бялата чешма до Гьорева чешма, като първото е автобусна спирка. Снимки...
Последната промяна е направена от ndamov на Пет Юни 14, 2019 3:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Апр 15, 2018 6:58 pm
ndamov
От Кикиш до Комините
Пак се случи дъждовен понеделник - Гергьовден. От доста време ми се щеше да мина пътеката от Кикиш до Комините и чак сега се наканих. Последният ми опит преди десетина години претърпя провал и сега тръгнах с лек страх. Пътеката излезе напълно проходима, ясна, а на многото места, където пресича каменни реки или както там се казват, добри хора са сложили начесто пирамидки. Джипиесът ми се оказа излишен. Малко екшън се случи накрая, където трябваше да пресека преспа - е, не точно да я пресека, а да я обиколя по горния и край. Около Камен дел ме валя нещо като ситен град, иначе валежите бяха кратки и не много силни. Снимки - https://photos.app.goo.gl/tcMeZS6F45U23ZF56 Трак - https://drive.google.com/file/d/1eJ_II6wPb7H2Q0lJI-CL7DF92IRVk2jB/view?usp=sharing
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети