_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пон Фев 20, 2023 3:58 pm
vladofff
аз само тази съм виждал, мисля че беше от издание на Хижите България. Но сам не разполагам с въпросната книга, а съм я виждал по библиотеки....
Пон Фев 20, 2023 5:11 pm
kaloyanv
А материала на изработване какъв е ? Това дърво и отвънка ламарина ли е ? Понеже ми прилича на ламарина.
Пон Фев 20, 2023 6:06 pm
Andro
В една беседа Румен Грънчаров беше разказал историята как изгаря заслонът. Историята не добива тогава широка гласност, защото е против политиката на режима.
Може да бъркам в детайлите, но го била запалила майката на един алпинист, който бил тренирал в района за състезание/експедиция и по късно загива провреме на мероприятието.
Срещал съм твърдения, че в заслона е имало нафтова печка -- това истина ли е?
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Чет Мар 02, 2023 1:10 pm
Сотиров
Печка имаше. Дали е имало нафта, не съм обърнал внимание. По-скоро не.
Чет Мар 02, 2023 1:45 pm
mom4i
Мдам, и аз съм чувал това за тази версия за запалването, било станало точно на годишнината, а алпинистът загива на Злия зъб...
Имало само подозрения, но човекът, който ми го разказа, каза, че е сигурен. А той е бил доста запознат с нещата, повече от Румен дори.
Вто Мар 07, 2023 10:27 am
tmiglenchev
А някой да има снимка от взривения барелеф на Васил Коларов, който е бил разположен на връх Белмекен?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети