Безбог - лява Кралевдворска порта - Тевно езеро - връх Момини двори - връх Каменишка кукла - връх Каменица
Зимна Пиринска магия.
Пет незабравими дни в прекрасната Пирин планина с весела компания, приказни гледки и величествени панорами от върхове, порти и циркуси. Изгреви, залези, ветрове, лавини, ръбове...
Попово езеро.
Величествен и красив, връх Кралев двор - 2684м.н.в.. Изглед от Попово езеро.
По пътя...
На лява Кралевдворска порта сме. Издрапах по съседен улей. В горната му част се затъваше до над коляно в комбинация от мек сняг и вертикални плочи.
Лява Кралевдворска порта и връх Кралев двор.
Фотографски мигове в подножието на величетвения връх Каменишка кукла - 2717м.н.в, който щях да се боря в идния ветровит ден...
В синия час.
Жандармите между върховете малка Каменица и Каменица.
Връх Валявишки чукар - 2662м.н.в.
В стихията на ветровитото утро.
На връх Момини двори - 2722м.н.в. има човек от групата ни.
Големците на Пирин.
Палещо утро.
Фотографски мигове.
Заслон Тевно езеро.
В неприятен вятър се запътих към върховете Каменишка кукла и Каменица.
На връх Каменишка кукла - 2717м.н.в.. Труден траверс по ръба в микс и ветрове.
Продължавам към връх Каменица.
На връх Каменица - 2824м.н.в.
Изглед към Куклата от ръба.
Бум, прас, тряс. Склонът се откъсна и пое право към мен. Дъската повлече един от нашите, който благоволи да подсече, но му се размина с уплаха и няколко синини. Аз вървях по оста на долината. Пирин е жесток в това отношение и ни подложи, освен на красота и на много стрес в отминалите дни...
Използвахме тъмните часове на почти всички дни, за да се качваме и посрещаме първите слънчеви лъчи. На връх Момини двори - 2722м.н.в.
Ех че красивоооо! Поне на снимка мога да го видя, щото това дето сте го направили вие, аз не мога да си го причиня Сигурна съм, че на живо е още по-яко. Радвам се, че сте живи и здрави и щурави
Много добре, браво! Чудесни кадри.
Иначе, оттам, откъдето сте подходили. И си писал: "На лява Кралевдворска порта сме". Лява ли е? И като я стигнахте дясната отдясно ли ви беше?
Поздрави!
Каква е тая история с лавината под Куклата, раздуй моля те малко по-подробно, ако може и трак да приложиш. Събирам статистика за минаванията по условно казано двете алтернативни зимни трасета след Беговишки превал - това под Куклата по 'горното стъпало' и това с дълбоко слизане до чалтаците на Мозговица.
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Фев 26, 2017 10:47 pm
petrucci
Снимките са амейзинг шот и давам 6 от шестобалната.Магията на Пирин така ,,,така ,,,така.
Каква е тая история с лавината под Куклата, раздуй моля те малко по-подробно, ако може и трак да приложиш. Събирам статистика за минаванията по условно казано двете алтернативни зимни трасета след Беговишки превал - това под Куклата по 'горното стъпало' и това с дълбоко слизане до чалтаците на Мозговица.
Историята е, че на слизане от вр. Каменица той реши да мине по лятната пътека и се разделихме... За съжаление трак нямам (имам навика да чертая без да запаметявам в края на деня отсечките и всичко се смесва, после трия...), но закачам 2 снимки тук, ще добиеш представа точно къде е отцепена дъската по тях от склона на Каменишка Кукла. На първата снимка съм заградил спътника ми едва секунди преди отцепването, а на втората кръгът е в образната линия на цялата дъска (50-80м). Аз се движих по оста на долината и следите от шейната на Иван, а човекът попадна в дъската, на около 200 метра над мен. Добре е, че дъската го събори в периферията си, можеше играчката да стане плачка, лопатата бях оставил в заслона. В средата късовете бяха с размери метър на два, с дебелина 30-40 см... Изчезна под снега, но долу успя дори сам да излезе, през цялото време гледах всичко през визьора... Не беше достатъчно дълбоко... Инаюче според ситуацията замислях да изляза между Куклата и Каменица през един от кулоарите, но условията все още не позволяват и се дръпнах през един ръб, заобикаляйки през Козия превал.
Аха, добра серия. Т.е. инцидента е станал на връщане от Каменица. Заобикаляте куклата на път за заслона - спътника ти високо, ти по-ниско?
Навеището е много ясно изразено и добре видимо между другото. Спътникът ти явно не е гледал внимателно, а и е подсякъл ненужно високо ската, както се вижда от снимките.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети