абе ,бях се спрял на обувки аку тундра ,ама никъде нямат моя номер -42 , та сега се ориентирам към тези ,е малко са по-скъпи ,ама до 250 лв. не съм намерил по-добро засега .
ако някой има алпина тибет или информация за обувките ,нека пише ,ще ми е от полза. трябват ми зимни трисезонни обувки - и за пролет и есен ,как мислите за тези ?
а може ли нещо да кажете за тези - LOMER Chamonix STX, ето линк
http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=163
ако трябва да избера между ломера и алпина тибет , ако може съвет.
,
очаквам мнения и помощ .мерси
Последната промяна е направена от emiliqn 78 на Вто Фев 14, 2012 10:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Фев 14, 2012 9:21 pm
emiliqn 78
мерси за съвета ,относно обувките .да и аз мисля ,че алпина тибет са по-добри .
имах правописна грешка -трябват ми зимни трисезонни -хем зимата ,хем ранна пролет и късна есен . бореалките изглеждат добре ,ама отиват вече към 290 лв. аз мислех до 200 да бъде ,ама май бих се прежалил и с 250 ,но по-скъпи ,вече ми идват нанагорнище .
чакам още мнения и информация за алпина тибет или някакви подобни до 250 лв.
мерси
Вто Фев 14, 2012 10:37 pm
satzata
Иначе - ако ще ползваш обувката предимно зимата - твърди подметки. Ако ще ги ползваш предимно на терен без сняг - по-мека подметка (да има някакво сгъване).
...
имах правописна грешка -трябват ми зимни трисезонни -хем зимата ,хем ранна пролет и късна есен . бореалките изглеждат добре ,ама отиват вече към 290 лв. аз мислех до 200 да бъде ,ама май бих се прежалил и с 250 ,но по-скъпи ,вече ми идват нанагорнище .
чакам още мнения и информация за алпина тибет или някакви подобни до 250 лв.
мерси
изчетох материалите,които си качил ,а също и други подобни,много полезна информация,браво.
все пак ,от всичко ,което съм видял като обувки до 250 лв. ,клоня към алпина тибет.другите или няма номера ми -42 ,или са по-скъпички ,това дет ми харесва е над 300 лв. ,така че ,засега май алпината.
ако някой има такива обувки алпина тибет или пък знае повечко за тях ,като впечатления и мнение ,нека пише .ще ми е от полза. а нещо за мембраната sympatex ? дали диша добре и пази ли от намокряне ,т.е. дали е добра? аз знам ,че по принцип е също висок клас като горе-текса ,но ,тя е безпореста и диша на друг принцип ; малко отстъпва на горе-текса като дишаемост ,но механично е по-здрава и има по-дълъг живот. дали ми е вярна информацията? ако някой има практически опит с обувки с мембрана симпатекс ,нека сподели или знае повече за нея.
а нещо за мембрана windtex и обувки wild side marmolada. ето линк
http://eshop-gorgona.com/turisticheski-obuvki-wild-side-marmolada-88-923.html
мерси
Сря Фев 15, 2012 10:26 pm
lubitel
Моите обувки направиха две години. Нося ги целогодишно по планините и нямам проблеми. Дотолкова съм свикнал с тях, че летните ми "Лова" събират прах , макар че са по-леки от Алпина Тибет.
Все още не пропускат вода, макар да се твърди, че мембраната издържа година, година и половина преди да започне да пропуска.
Чет Фев 16, 2012 9:20 am
emiliqn 78
мерси за информацията. а мембраната диша ли ,запарва ли ,доволен ли си от нея?
в сняг също не пускат нали ?
иначе алпината изглеждат здрави и надежни обувки за всякакви условия,е може би с изключение на много продължителни (с дни ) преходи в топящ се сняг.
Чет Фев 16, 2012 8:51 pm
ivo@home
Човече, взимай ги и заминавай по чукарите. Обувките са супер стабилни, за БГ планините даже са прекалено яки.Имам приятели с такива обувки, мембраната работи вече 3 години, не пропускат вода, топлят яко, какво повече искаш? Няма нужда да купуваш кютуци от рода на Лова, Бореал и т.н. Това са глупости!
Чет Фев 16, 2012 11:55 pm
Gamina
ivo@home написа:
Човече, взимай ги и заминавай по чукарите. Обувките са супер стабилни, за БГ планините даже са прекалено яки.Имам приятели с такива обувки, мембраната работи вече 3 години, не пропускат вода, топлят яко, какво повече искаш? Няма нужда да купуваш кютуци от рода на Лова, Бореал и т.н. Това са глупости!
Чак пък прекалено яки
Но си прав - да ги купува и да хваща гората човека.
Когато установи какво и за какво време му трябва - ще отиде и ще си купи "кютюци" или няма да си купи, аз след като няколко години ходих зимата с разни такива "прекалено яки", най-накрая си взех "кютюци", но вече ми беше ясно, че искам и ще продължавам да ходя по-сериозно през зимата. Ако нямаш намерение да го правиш - едни хубави и стабилни трисезонки (по-скоро лятно насочени, с възможно по-малко шевове) ще свършат работа и за зима. Няколко прехода за сезона няма да им навредят и в по-голяма част от случаите няма и да пуснат.
обаче да говориш така за обувките е несериозно... особено за зима, особено с тая зима дето я имаме сега. Колко пъти ти се е налагало да навреш автоматична котка на "прекалено яката" обувка, щото на мен ми се е налагало, става някак, ама не е ОК, пък от това ти зависи живота в някакъв момент. То реално погледнато можем всички по градски обувки, кубинки, цървули или гумени ботуши да ходим, но не го правим...
Пет Фев 17, 2012 2:09 am
ivo@home
Gamina написа:
ivo@home написа:
Чак пък прекалено яки
Но си прав - да ги купува и да хваща гората човека.
Когато установи какво и за какво време му трябва - ще отиде и ще си купи "кютюци" или няма да си купи, аз след като няколко години ходих зимата с разни такива "прекалено яки", най-накрая си взех "кютюци", но вече ми беше ясно, че искам и ще продължавам да ходя по-сериозно през зимата. Ако нямаш намерение да го правиш - едни хубави и стабилни трисезонки (по-скоро лятно насочени, с възможно по-малко шевове) ще свършат работа и за зима. Няколко прехода за сезона няма да им навредят и в по-голяма част от случаите няма и да пуснат.
обаче да говориш така за обувките е несериозно... особено за зима, особено с тая зима дето я имаме сега. Колко пъти ти се е налагало да навреш автоматична котка на "прекалено яката" обувка, щото на мен ми се е налагало, става някак, ама не е ОК, пък от това ти зависи живота в някакъв момент. То реално погледнато можем всички по градски обувки, кубинки, цървули или гумени ботуши да ходим, но не го правим...
Gamina,имаш право , но ... погледни реално ситуацията. Активно ходещите през зимата се броят на пръсти.Болшинството не прави преходи, а еднодневни разходки до някое място,/някоя хижа с евентуално преспиване.Та от тази гледна точка обувките са си "прекалено яки" .Аз поне така го разбрах човека.А написах да ги взема и да хваща гората, защото това за мен единсвеният начин да разбере какво иска и какво му трябва. Няма нужда да си купува кютуци за 1-2 пъти ходене в месеца.
Пет Фев 17, 2012 4:15 am
Gamina
Съгласна съм и го написах - да ги взема и да хваща гората, после сам ще разбере дали му трябват по-сериозни обувки.
Малко се издразних на квалификациите ти, no offence
(p.s. специално ще пиша за кютюците... километри по асфалт как се взимат със зимни обувки... господи!)
Пет Фев 17, 2012 4:21 am
emiliqn 78
приятели,мерси за информацията. да ,май ще се спра на алпината. мисля ,че отговарят на това ,от което имам нужа .разбира се опитът и практиката ще покаже ,но все още нямам много опит в зимни ходения и не мисля чак толкова много да ходя зимата,ама кой знае.
а да питам (въпроса може и да е малко тъп,ама все пак) нали може да се слагат котки на алпината и ако да ,какви ? и как се поддържа такава обувка ,с какво се маже ? знам ,че заради мембраната се ползват по-специални мазила. мерси
Пет Фев 17, 2012 11:17 am
lubitel
Моите "котки" са обикновени, с каишки, и могат да се сложат, пробвал съм, но до сега не съм ги ползвал реално. Не съм ползвал и мазила, не ми се е налагало, но съм си купил от "Стената", по тяхна препоръка.
приятели,мерси за информацията. да ,май ще се спра на алпината. мисля ,че отговарят на това ,от което имам нужа .разбира се опитът и практиката ще покаже ,но все още нямам много опит в зимни ходения и не мисля чак толкова много да ходя зимата,ама кой знае.
а да питам (въпроса може и да е малко тъп,ама все пак) нали може да се слагат котки на алпината и ако да ,какви ? и как се поддържа такава обувка ,с какво се маже ? знам ,че заради мембраната се ползват по-специални мазила. мерси
Колега отдавна съм се решил да си взема обувки и сега ми се отвори път към София. Препоръчайте понеже съм нов и не разбирам много много някой три сезонни обувки като цената да е около 250 лв
Благодаря предварително
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети